Novavax és la primera vacuna contra la covid basada en proteïnes aprovada a Europa (Reuters / Dado Ruvic)

Novavax, la nova vacuna que incorpora Sanitat per als al·lèrgics a altres vacunes

La Comissió de Salut Pública incorpora la vacuna de Novavax, aprovada per l'Agència Europea de Medicaments a finals de desembre
Redacció
TEMA:
Vacunes

Novavax és la nova vacuna que s'incorpora a la lluita contra la covid. La Comissió de Salut Pública ha acordat destinar aquest fàrmac a un perfil molt concret: persones que encara no s'havien pogut vacunar per indicació mèdica o que tenen al·lèrgies a algun dels components de les altres vacunes disponibles.

Aquesta és l'onzena actualització de l'estratègia de vacunació contra la covid-19 a Espanya. Novavax és la cinquena vacuna que es punxarà a Espanya després de les de Pfizer, AstraZeneca, Moderna i Janssen.

La vacuna és diferent de les que es fan servir ara perquè és una vacuna de proteïnes -la primera d'aquest tipus aprovada per l'EMA-, ja que s'hi ha utilitzat una tecnologia de nanopartícules de proteïna recombinant. Els antígens de la proteïna purificada en la vacuna no es poden replicar ni tampoc causen la covid-19.

El fàrmac es pot emmagatzemar, manipular i distribuir a temperatura de frigorífic.

Un medicament per a immunodeprimits

A la reunió també s'ha aprovat que l'antiviral Evusheld per a la prevenció de la covid s'administri a persones a partir de 18 anys amb immunosupressió greu que no responguin a la vacunació i a aquelles que tenen la vacunació contraindicada i que, a més, tenen un risc molt alt de malaltia greu després de la infecció.

ARXIVAT A:
Vacunes Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut