L'últim accident mortal a les vies del tren a Montcada i Reixac va ser el maig del 2022 (ACN)

Mor un home atropellat pel tren a Montcada i Reixac, la víctima 179 en aquestes vies

El pas a nivell del tren a Montcada i Reixac és una zona perillosa: han mort 179 persones en aquest tram
Redacció
TEMA:
Transport públic

Un home ha mort atropellat pel tren en un pas a nivell de Montcada i Reixac. Segons l'Ajuntament, ja són 179 persones les que han perdut la vida en les vies del municipi.

La víctima era un veí de Montcada i Reixac que hauria creuat corrent les barreres, que estaven abaixades, quan passava un tren de la línia R2 en direcció Barcelona a 120 quilòmetres per hora.

Els passatgers que viatjaven en el tren de l'accident han hagut de baixar i anar caminant fins a l'estació. Dues unitats de Bombers, dues del Sistema d'Emergències Mèdiques, policia local i Mossos d'Esquadra s'han desplaçat al lloc dels fets.

El trànsit ferroviari ha quedat interromput entre les tres i les quatre de la tarda. Més tard, el tren han tornat a circular durant una hora per una via única, cosa que ha ocasionat retards a les línies R2, R2 Nord i R11.

A finals de la tarda, ha tornat a funcionar de forma correcta.

 

La perillositat del pas a nivell

Des de fa temps que els veïns de Montcada demanen que s'adjudiquin les obres de soterrament de l'R2. I és que al llarg de la història ja hi ha hagut 179 persones mortes a les vies del tren.

L'últim atropellament mortal va ser el maig del 2022. L'Ajuntament i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total han convocat per a aquest divendres a les 12 del migdia un minut de silenci. A més, tindrà lloc al monòlit en memòria de les víctimes del tren de Montcada.


L'alcaldessa, Laura Campos, ha traslladat el seu condol a la família i ha demanat a la ciutadania "màxima prudència a l'hora de travessar les vies pels dos passos a nivell que encara hi ha al mig del nucli urbà, uns passos que desapareixeran quan es faci l'obra de soterrament de l'R2".


Esperant el soterrament

El febrer de 2022, el govern espanyol va autoritzar les obres de soterrament de les vies, amb un pressupost de 387 milions d'euros.

Des de llavors, tres persones han mort travessant les vies.

S'esperava que les obres comencessin abans del 2023, però ara la previsió és que comencin cap a l'estiu.

 

ARXIVAT A:
Transport públic Renfe Rodalies
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut