Bernard Pivot ha estat un dels periodistes més estimats a França i va entrevistar centenars d'autors al seu espai literari a la televisió (3Cat)

Mor Bernard Pivot, l'home que va fer llegir als francesos amb un programa literari a la tele

El periodista va presentar "Apòstrophes" a la televisió francesa durant 15 anys i l'espai es va convertir en un referent per als autors i el món editoral
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Literatura

El periodista i crític francès Bernard Pivot, considerat una figura cabdal del món de les lletres a França, ha mort aquest dilluns als 89 anys, segons ha informat la seva família.

Pivot va crear i presentar el programa literari "Apòstrophes" a la televisió pública francesa entre els anys 1975 i 1990, un espai que es va convertir en un punt de trobada imprescindible per als autors i el món editorial.

La cita era tan determinant que sovint l'èxit de vendes d'un llibre depenia de la intervenció que l'autor feia al programa. De fet, "Apòstrophes" va ser un dels programes més vistos i reunia entre un i tres milions d'espectadors, cada divendres a la nit, en horari de màxima audiència.

Es considera que, gràcies a la influència aconseguida amb el seu programa de llibres, Bernard Pivot va ser la persona que ha fet llegir a més francesos durant la segona meitat del segle XX.

El periodista també va presentar el programa "Bouillon de culture", on reunia escriptors, artistes, polítics i esportistes. El 2001 va decidir deixar la televisió, una decisió que va ser qualificada com un "dol nacional" a França.

El 2004 Bernard Pivot es va convertir en el primer membre de l'Acadèmia Goncourt que no era escriptor. Entre el 2014 i el 2019 va arribar a presidir aquesta societat literària francesa que cada any atorga el prestigiós Premi Goncourt.


"Et pot apassionar un llibre que t'indigni"

El 2016 la periodista Anna Guitart va entrevistar Bernard Pivot al programa de recomanacions culturals Tria33. Una conversa sobre literatura, de periodisme i de la passió pels llibres que pots recuperar aquí:

 

ARXIVAT A:
Literatura França
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut