Marlaska, sota pressió: manté la versió sobre el salt a Melilla entre peticions de dimissió

El ministre de l'Interior no es mou ni un mil·límetre i reitera que no va passar "cap fet tràgic" en territori espanyol
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Fernando Grande-Marlaska

Fernando Grande-Marlaska, ministre de l'Interior, insisteix que cap de les morts de les persones que el 24 de juny van intentar saltar la tanca de Melilla no es va produir en territori espanyol. El PP, però també els socis del govern espanyol de Podem, consideren que el ministre menteix.

Marlaska no es mou de la versió que ja havia donat i reitera que no va passar "cap fet tràgic" en territori espanyol. Ho ha repetit davant dels periodistes, abans d'entrar a la comissió de secrets oficials del Congrés, aquest dimarts.

Assegura que està disposat a comparèixer a la cambra espanyola "les vegades que faci falta". Ha afegit que també vol que els grups puguin veure, en el format que decideixin, "totes les proves gràfiques o documentals" sense editar que va enregistrar la Guàrdia Civil.

Són les mateixes que ja s'han remès a la Fiscalia i al defensor del poble. Ha defensat la Guàrdia Civil i ha dit que va actuar amb "proporcionalitat" aquell dia, per tal de frenar "un atac molt violent" en què es van fer servir "elements molt perillosos".

El ministre defensa que el govern espanyol ha actuat "amb transparència" des del primer moment.

Peticions de dimissió

Després d'haver viatjat fins a Melilla, els socis del govern d'ERC, EH Bildu i Unides Podem contradiuen Marlaska. A les acusacions, s'hi ha afegit el PP. Els socis parlamentaris han demanat una comissió d'investigació i han fet peticions de dimissió.

Les imatges estan gravades des de les càmeres del perímetre fronterer del "Barrio Chino" de Melilla, així com les de l'helicòpter i un dron de la Guàrdia Civil.

Sobre la crítica per l'entrada de policia marroquina en zona espanyola, el ministre de l'Interior ha assenyalat que els dos cossos policials actuen "amb paràmetres d'autonomia":

"No hi ha una actuació continuada de cooperació, però davant d'un atac violent sempre hi ha una circumstància concreta de cooperació molt puntual."

Grande-Marlaska ha reiterat el que va representar el 24-J: "Va ser una jornada tràgica que ens va commoure a tots." És el que ja va dir després que la BBC publiqués un documental que qüestionava la versió del govern espanyol sobre el lloc on van morir almenys 23 persones.

 

ARXIVAT A:
Migracions Fernando Grande-Marlaska Marroc Melilla
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut