Mariano Rajoy: "El 2016 podem definir-lo com l'any de la incertesa"

Rajoy assegura que el seu govern continuarà defensant la unitat d'Espanya, la sobirania nacional, la igualtat de tots els espanyols i el respecte a la llei
Redacció Actualitzat

Mariano Rajoy ha fet un resum a l'any 2016 després de l'últim consell de ministres de l'any 2016. El president del govern ha dit que l'any que acaba ha estat l'any de la incertesa i de "les decisions inesperades, dels fets sense precedents i dels ensurts polítics" a Espanya i a la resta del món.

Rajoy ha reclamat a les institucions i els partits polítics catalans que no donin "més passes en la mala direcció", després de l'anunci d'una llei de transició cap a la independència. Rajoy ha reiterat que no s'autoritzarà cap referèndum "per liquidar la soberania nacional".

Mariano Rajoy ha destacat la importància de la conferència de presidents autonòmics del 17 de gener. Rajoy ha dit que confia que "la voluntat de diàleg serà recíproca" per obrir una etapa de "diàleg constructiu" que traslladi les millores als ciutadans:

"El govern no escatimarà en esforços ni dedicació per avançar en acords que puguin donar satisfacció a les demandes territorials. Però no deixarem de defensar els valors sobre els que es basa la nostra convivència: la unitat d'Espanya, la soberania nacional, la igualtat de tots els espanyols i el respecte a la llei."

Rajoy ha manifestat la seva voluntat de dialogar, però ha dit que hi ha temes en els que no es pot entrar i ha assegurat que "no es pot parlar de res que suposi inclomplir la llei":

"El govern no permetrà cap referèndum que suposi liquidar la sobirania nacional o ni la igualtat dels espanyols. El donar cada cop més passos en la mala direcció no és intel·ligent i és el pitjor per a la convivència i pels interesssos generals de tots els espanyols".

El president del govern espanyol ha convocat tots els presidents autonòmics a la conferència del 17 de gener on, diu, es podrà parlar de tot el que  "li importa a la gent". Del que assegura no es pot parlar és de res que suposi incumplir la llei.

Rajoy treu pit

Per Rajoy, els acords polítics dels últims mesos de l'any a Espanya han evitat "mals majors" provocats per la interinitat i paràlisi institucional i el bloqueig polític dels tres primers trimestres de l'any i que afectés la recuperació econòmica del país: 

"Els pressupostos 2016 continuaran oferint estabilitat el 2017 fins a aprovar-ne uns de nous. Si no haguéssim tingut pressupostos, no hauria estat possible mantenir les bones perspectives econòmiques."

Rajoy ha defensat l'oportunitat d'aprovar els pressupostos del 2016 com una mesura que s'ha demostrat, diu, va ser un encert malgrat les crítiques que el seu govern va rebre en aquell moment perquè actuava en funcions:

"El govern en funcions va fer tot el possible per pal·liar el bloqueig polític."

Rajoy ha anunciat que l''economia espanyola creixerà un 3,2% el proper any.  

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut