Maduro: "A Veneçuela no li posa un ultimàtum ningú" (Reuters)

Maduro diu que Sánchez tindrà "les mans plenes de sang" si triomfa "el cop d'estat"

El líder chavista titlla el president espanyol de "covard" per reconèixer Guaidó com a president interí
Redacció Actualitzat
TEMA:
Veneçuela

La decisió del govern espanyol i de gran part dels països de la Unió Europea de reconèixer Juan Guaidó com a president interí de Veneçuela, ha irritat profundament Nicolás Maduro. La resposta ha estat especialment contundent contra Pedro Sánchez. L'ha qualificat de "covard". En cas d'una intervenció militar, les mans del president espanyol "quedaran plenes de sang", ha afirmat Maduro, durant un acte militar.

"Jo li dic al senyor Pedro Sánchez: Déu no ho vulgui, però, si algun dia es concretés el cop d'estat, si algun dia es concretés una intervenció militar 'gringa'', les seves mans, senyor Pedro Sánchez, quedaran plenes de sang, com van quedar les mans de José María Aznar a la guerra d'Iraq" 

 

Maduro també ha acusat Sánchez de ser un ninot de Donald Trump:

 

"Ens va posar un ultimàtum, com si Veneçuela la governessin des de Madrid. Li vaig dir des del primer moment que a Veneçuela no li posa un ultimàtum ningú"

"La història el recordarà com un 'pelele' que s'ha posat al servei de la política guerrerista de Donald Trump"


Nicolás Maduro ha advertit que tant ell com les forces armades "defensaran la pàtria com la seva pròpia vida si fos necessari, i ha fet una crida a la mobilització militar i ciutadana. "Si vols pau, prepara't per defensar-la", ha dit davant d'una multitud que cridava a favor dels "lleials" i contra els "traïdors". "Aquí seguiré governant al costat del poble els sis anys que em toca governar", ha assegurat Maduro.

 

Juan Guaidó i la seva dona, Fabiana Rosales (Reuters)


Les crítiques aferrissades contra Sánchez contrasten amb les paraules que Juan Guaidó ha dedicat al president espanyol.

L'autoproclamat president de Veneçuela, que ja ha rebut el reconeixement de la majoria dels països de la UE, ha mostrat el seu agraïment a Pedro Sánchez per aquest "gest". Ho ha expressat en un tuit:

 

 

Un agraïment que estén de forma individual a tots els països que li estan fent costat.

 

ARXIVAT A:
Veneçuela Juan Guaidó Nicolás Maduro Pedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut