Una cinquantena de detinguts en la macrooperació al Raval contra els narcopisos

700 agents han fet 40 registres i no es descarten més detencions
Redacció Actualitzat
TEMA:
Policial

Cop sense precedents contra la distribució de droga a Barcelona, en concret al districte de Ciutat Vella. La macrooperació, que ha començat aquest dilluns a les set del matí, s'ha donat per tancada més de dotze hores després.

De moment, s'han detingut 55 persones, i segons el conseller d'Interior, Miquel Buch, no es descarten més detencions.

Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, han fet 40 registres, 26 en narcopisos i 14 en habitatges que s'utilitzaven per distribuir droga.

Tretze d'aquests pisos ja han estat recuperats per la propietat i en cinc més s'està a l'espera de trobar-ne els propietaris.

700 agents desplegats

A Ciutat Vella s'han desplegat 700 agents coordinats per la Divisió d'Investigació Criminal (DIC). L'operació és fruit del treball de camp fet en els últims dos anys, tot i que la investigació va començar a la primavera.

Segons el conseller Buch, ha estat un "atac directe a la xarxa de distribució de droga a la ciutat de Barcelona, mitjançant el fenomen dels narcopisos", que espera que tingui "una gran afectació en el narcotràfic".

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut destacar que entre el 2017 i el 2018 s'han tancat 100 narcopisos al districte i espera que la feina d'aquest dilluns sigui "un pas més en la lluita contra la impunitat i que, efectivament, es pugui anar contra els responsables d'aquestes xarxes criminals que pretenien seguir actuant a la nostra ciutat".

 

 

Algunes de les detencions estarien relacionades amb grups de dominicans que, en els últims anys, han deixat sis morts per la guerra interna entre clans que lluiten pel control del tràfic de drogues. La investigació, per ara, es manté sota secret de sumari.

Centralitzada en el Raval, l'operació també s'ha desenvolupat al districte de Nou Barris i a Badalona.

 

A més d'una quarantena de vehicles terrestres, també s'ha desplegat un helicòpter.

 

L'existència creixent dels anomenats narcopisos del Raval havia posat els veïns en peu de guerra. Denunciaven el trànsit de persones, les baralles al carrer, la insalubritat i altres problemes causats per la venda de droga en nombrosos domicilis del barri.

Notícia Relacionada: Els narcopisos del Raval, a ple rendiment a l'estiu per l'anomenat narcoturisme

La primera meitat d'aquest 2018 els furts han augmentat un 19 per cent en aquesta zona de Barcelona.

En aquest context, en l'última reunió de la Junta Local de Seguretat, celebrada dilluns passat, es va aprovar un desplegament més important de Mossos a la capital catalana.

 

Aquests dos últims anys, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona havien fet diverses intervencions que han suposat el desmantellament de 100 pisos i la detenció de 139 persones, però mai fins ara s'havia fet una operació de l'abast de la d'aquest dilluns.

Notícia Relacionada: "Narcotour" per denunciar els pisos de la droga del Raval

Aquest matí, en declaracions al programa "Els matins" de TV3, la regidora de Ciutat Vella Gala Pin ha explicat que "feia molt" que l'Ajuntament demanava a Interior una investigació i una intervenció "de gran envergadura" sobre "les xarxes que operen al Raval".

Pin ha afegit que, també després de la reunió de la Junta Local de Seguretat de dilluns passat, espera que "això sigui un punt d'inflexió" i "tingui un impacte en la vida dels veïns i les veïnes del Raval".

ARXIVAT A:
Policial Drogues Narcotràfic Ada Colau Miquel Buch
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut