Els delictes es disparen un 19% a Barcelona durant els primers 8 mesos del 2018

Mossos i Guàrdia Urbana incrementaran a partir de l'1 de novembre la presència policial, sobretot a Ciutat Vella

Actualitzat

Els primers 8 mesos de l'any han crescut els delictes a Barcelona, sobretot al metro i en comerços. En concret, un 19% respecte al mateix període de l'any passat.

La majoria són furts, robatoris sense violència, que representen un 59% del total. I l'acció policial s'ha traduït en un 9,5% més de detencions.

 

Al barri del Raval, el tràfic de drogues, baralles, apunyalaments, robatoris i furts estan a l'ordre del dia, i els veïns no es cansen de denunciar-ho. L'Ajuntament fa setmanes que admet que la situació és "crítica i desesperada".

Les dades conegudes aquest dilluns constaten la situació d'inseguretat que es viu a Ciutat Vella, on l'Ajuntament mantindrà el pla de xoc desplegat aquest estiu, i on hi haurà, finalment, el reforç de Mossos que demanava Colau. Reforç que sortirà d'una reorganització interna dels agents que treballen a Barcelona, i que serà visible a partir de l'1 de novembre.
 

 

Les mesures extraordinàries s'han pres en la Junta de Seguretat.

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona:

"Tenen raó els veïns i les veïnes i compartir aquest objectiu que hi ha d'haver presència visible i, evidentment, hi ha d'haver la sensació que no hi ha cap impunitat i que no hi ha cap zona fosca a Ciutat Vella."

Brauli Duart, secretari general de la Conselleria d'Interior:

"I el treball conjunt de la Guàrdia Urbana i el cos dels Mossos d'Esquadra amb aquesta nova estratègia operativa que confiem que es tradueixi amb més seguretat per als ciutadans de Barcelona."

Entre el gener i l'agost, la policia ha desmantellat una cinquantena de narcopisos al Raval i ha detingut unes seixanta de persones.
 

 

Però l'increment dels delictes, de gairebé el 20%, s'explica, en bona part, per l'augment dels furts, a Ciutat Vella i en zones sensibles de la ciutat. Furts al carrer, però -sobretot- en locals comercials i en el transport públic.

La seguretat serà un dels cavalls de batalla de les eleccions municipals d'aquí set mesos.

ARXIVAT A:
Policia Nacional
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut