74.119 famílies ja cobren aquest mes la nova prestació (EFE/Marta Pérez)

L'ingrés mínim vital es comença a pagar a les famílies amb fills a càrrec

Als primers beneficiaris se'ls ha reconegut automàticament el dret en aquesta prestació, però la resta hauran de fer la sol·licitud formal
Actualitzat
TEMA:
Pobresa

La Seguretat Social abona aquest divendres el primer pagament de l'ingrés mínim vital a 74.119 famílies.

Aquesta nova prestació es podia demanar a partir del dilluns 15 de juny, però el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions va dir, des del primer moment, que el pagament seria automàtic per a les prop de 75.000 famílies a tot Espanya, la majoria monoparentals amb fills a càrrec. En aquest cas, l'administració ja tenia les dades necessàries per avalar que podien ser beneficiàries de l'íngrés mínim vital.

 

A Catalunya, 6.140 famílies seran les primeres a cobrar-lo, ja aquest mes. Segons el ministeri, l'ajuda acabarà arribant a unes 100.000 llars catalanes i beneficiarà unes 284.000 persones, el 30% de les quals són menors d'edat.

Les peticions es poden fer per diverses vies i ara, a més, acaben d'obrir les oficines de la Seguretat Social, tancades durant l'estat d'alarma, tot i que s'ha de demanar cita prèvia, a través del telèfon 901 106 570 o del web de la Seguretat Social.

 

Segons les dades del ministeri, fins ara s'han registrat 350.000 sol·licituds en línia.

Qui faci la demanda abans del 15 de setembre i se li concedeixi cobrarà amb efectes retroactius des de l'1 de juny.

Aquesta prestació per a les persones més vulnerables es va aprovar el mes passat al Congrés dels Diputats, amb el suport de tots els grups excepte Vox, que es va abstenir.

ARXIVAT A:
Pobresa
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut