L'ingrés mínim vital es podrà sol·licitar a partir de dilluns, 15 de juny
L'ingrés mínim vital es podrà sol·licitar a partir de dilluns, 15 de juny

L'ingrés mínim vital es podrà sol·licitar a partir d'aquest dilluns

Segons el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, l'ingrés mínim vital arribarà a unes 100.000 llars catalanes i beneficiarà unes 284.000 persones, el 30% de les quals són menors d'edat

Actualitzat

L'ingrés mínim vital ja es podrà demanar a partir d'aquest dilluns 15 de juny a través de diversos canals, segons ha recordat el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Teresa Cunillera, delegada del govern espanyol a Catalunya:

"La nova prestació posa de manifesta la voluntat del govern espanyol de no deixar ningú enrere. És una mesura històrica que ajudarà a lluitar contra la pobresa, un dels grans reptes de la societat"

 

Segons el Ministeri, l'ingrés mínim vital arribarà a unes 100.000 llars catalanes i beneficiarà unes 284.000 persones, el 30% de les quals són menors d'edat. Els primers beneficiaris rebran la primera paga el 26 de juny.

 

Qui el pot demanar

El principal requisit és la vulnerabilitat econòmica: que el titular tingui entre 23 i 65 anys, excepte si té menors a càrrec, i que el seu patrimoni, un cop descomptat l'habitatge habitual, sigui inferior a tres vegades la renda garantida anual.

L'ingrés mínim vital variarà entre els 461 i 1.100 euros mensuals en funció de cada cas.

 

 

L'ingrés mínim vital es podrà sol·licitar a partir de dilluns 15 de juny
L'ingrés mínim vital es podrà sol·licitar a partir de dilluns 15 de juny

 

Com es pot demanar

José Luis Escrivá, ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, ha precisat que es podrà comprovar si es compleixen els requisits accedint a la pàgina web de la seguretat social i s'en podrà sol·licitar la prestació a l'INSS, també a través de la seu electrònica, amb i sense certificat digital, i en les oficines d'atenció i informació de la Seguretat Social, a mesura que vagin reobrint en la desescalada:

"L'ingrés mínim vital, que serà de caràcter permanent, té com a principal objectiu la pràctica erradicació de la pobresa extrema i l'exclusió"

 

L'ingrés mínim vital també es podrà reclamar a través dels ajuntaments, segons el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Totes les sol·licituds presentades fins al 15 de setembre tindran efecte econòmic retroactiu amb data 1 de juny.

 

 

ARXIVAT A:
Pobresa
Anar al contingut