Ángel Hernández ha parlat amb els mitjans al seu domicili

L'home que va ajudar a morir la dona, als partits: "Un 80% d'espanyols vol l'eutanàsia"

Després de quedar en llibertat sense mesures cautelars, ha reclamat als polítics una regulació de l'eutanàsia, que "el PP i Ciutadans han tingut bloquejada damunt la mesa del Congrés"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eutanàsia

Ángel Hernández va ser detingut a Madrid, aquest dimecres, acusat d'haver ajudat a morir la seva dona. Al vespre, va quedar en llibertat sense mesures cautelars, investigat per un delicte de cooperació al suïcidi. L'home, de 70 anys, ha parlat amb els mitjans al seu domicili per explicar com ha passat els últims dies, unes 48 hores en les quals no ha pogut dormir perquè "estava afectat, allà tancat no podia fer el dol per la meva dona".

Hernández ha reconegut els fets en la seva declaració davant del jutge i el fiscal no ha demanat mesures cautelars. S'exposa a una pena de fins a 10 anys, tot i que si el malalt havia demanat reiteradament morir, com és el cas, se li podria aplicar un atenuant que reduiria la condemna a entre 6 mesos i 2 anys de presó. La dona estava malalta des de feia 30 anys d'esclerosi múltiple i ja s'havia intentat suïcidar una vegada, tot i que aleshores ell ho va evitar.

Ángel no considera que ell sigui el valent, creu que la que la valenta ha estat la seva dona:

"Jo crec que la valenta ha estat la meva dona, perquè és difícil dir 's'ha acabat'. Però ella tenia moltes ganes que acabés tot això i molta por pel que em pogués passar a mi."

Pel contrari, l'home diu que no té por, que està molt tranquil:

"No tinc por. Jo estic tranquil perquè la meva dona ha deixat de patir, això és l'important."

 

 

Ha explicat que vol que es parli de l'eutanàsia, "d'un problema que existeix, no com diu Pablo Casado...". Ha denunciat que hi ha molts casos a Espanya de persones que viuen en condicions de gran patiment i que reclamen una regulació de l'eutanàsia, la qual "s'ha intentat aprovar, però tant el PP com Ciutadans l'han tingut bloquejada a la mesa del Parlament".

De fet, va gravar "l'acte de solidaritat", com ell el considera, amb aquesta intenció, mostrar que el problema real de persones que no poden fer-ho, com era el cas de la seva dona, i que "la majoria de gent ho ha de fer clandestinament".

"És un acte de solidaritat, perquè ella ho volia fer, no podia i jo li he prestat les meves mans."

"No vull que se'm valori, ni que ningú digui 'què valent el que hem fet'... Vull que serveixi perquè l'eutanàsia s'aprovi. Això és l'important. Pel patiment que té molta gent, com ha estat el cas de la meva dona, i que no poden. Perquè la majoria de gent ho ha de fer clandestinament i altres no ho fan pel que sigui o no poden fer-ho."

A més, s'ha referit a tots els partits, a favor i no a favor de l'eutanàsia, perquè escoltin els seus votants, perquè considera que, si el 80% dels espanyols volen l'eutanàsia, "m'imagino hi entren tots els partits".

"Que mirin els seus votants, perquè si hi ha un 80% dels espanyols que volen l'eutanàsia, m'imagino que en aquest 80% hi entren tots els partits. Així que que els tinguin en compte, perquè el patiment no només ha estat en el nostre cas, hi ha molta més gent en les condicions que tenia la meva dona."

Ara diu que toca recuperar-se i cuidar-se després dels mals com a conseqüència de la malaltia de la seva dona.


Es reobre el debat en plena precampanya electoral

El cas ha reobert el debat sobre l'eutanàsia i en plena precampanya electoral, alguns partits s'hi han referit. De fet, l'avançament electoral ha frustrat, per ara, la que podria ser la primera llei per permetre l'eutanàsia a Espanya. Fa 9 mesos es va començar a debatre al Congrés a proposta del PSOE i podria ser una realitat la pròxima legislatura.

Ahir, el president Pedro Sánchez va insinuar que podria indultar Hernández si fos condemnat. El PP, en canvi, es va mostrar contrari a la legalització.

ARXIVAT A:
Eutanàsia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut