Sánchez promet despenalitzar l'eutanàsia i no descarta indultar l'home detingut
Pedro Sánchez, durant un míting aquest dimecres a Huelva (EFE)

Sánchez promet despenalitzar l'eutanàsia i no descarta indultar l'home detingut

El marit de María José Carrasco s'enfronta a una pena de presó de 6 mesos a 2 anys

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha obert la porta a indultar Ángel Hernández, l'home detingut per ajudar a morir la seva dona, malalta d'esclerosi múltiple.

En una entrevista a Telecinco, Sánchez ha promès que, si obté una majoria suficient, regularà l'eutanàsia en la legislatura que ve. 

"Primer actuï el poder judicial. El govern té aquest compromís polític, jo també tinc aquesta sensibilitat i aquesta proximitat política i de decisió amb el marit."

La detenció de González per haver ajudat a morir la seva dona, malalta d'esclerosi des de fa 30 anys, ha reobert el debat sobre l'eutanàsia.

Precisament, la parella tenia l'esperança que s'aprovés la llei de l'eutanàsia, que està parada al Congrés dels Diputats. 


En l'entrevista, Pedro Sánchez es mostra "corprès i emocionat" pel cas de María José Carrasco i Ángel Hernández
 

"Fins i tot un punt indignat: això s'hauria d'haver evitat abans."

 

Sánchez ha assegurat que no tornarà a permetre que la llei quedi bloquejada. Ha fet aquesta afirmació en referència als obstacles que han posat PP i CS i que han bloquejat la tramitació de la llei d'eutanàsia al Congrés. Assegura que han obstruït "fins a 19 vegades" la tramitació i la votació en un ple que volia votar a favor de la despenalització de l'eutanàsia.  
 

"No hi haurà cap minoria que ho pugui evitar."


Penes de 6 mesos a 2 anys

Ángel Hernández ha quedat en llibertat provisional sense mesures cautelars. L'home havia estat detingut aquest dijous per haver ajudat la seva dona a morir. S'enfronta a penes d'entre 6 mesos i 2 anys de presó, segons l'article 143 del Codi Penal, que s'hauria de reformar si s'aprova una llei de l'eutanàsia la pròxima legislatura.

Se l'acusa d'un delicte de cooperació al suïcidi. La pena es rebaixa en un o dos graus en el cas que "la víctima pateixi una malaltia greu que condueixi necessàriament a la mort o produeixi greus patiments difícils de suportar".

ARXIVAT A:
Eutanàsia
Anar al contingut