Les primeres inspeccions als fabricants de conserves de mongetes i bacallà pel brot de botulisme no mostren cap anomalia
L'Agència de Salut Pública diu que les primeres inspeccions als fabricants de les conserves de mongetes i bacallà esqueixat relacionades amb el possible brot de botulisme, fet públic aquest dimecres, no mostren cap anomalia.
A l'espera de les anàlisis definitives, s'han fet retirar del mercat lots de bacallà i mongetes dels supermercats Bonpreu-Esclat i Condis. Salut Pública creu que també es podria tractar d'una errada en el procés de conservació a la botiga o posterior.
Joan Guix, secretari de l'Agència de Salut Pública, ha confirmat que "les condicions higièniques i sanitàries de les empreses investigades són correctes i els processos que es fan també són correctes". Els resultats definitius de les anàlisis se sabran la setmana que ve.
Xavier Soriano, director de l'empresa Copesco i Sefrisa, que comercialitza el bacallà dessalat retirat, posa en dubte que ells siguin l'origen de la intoxicació i Eduard Bassa, responsable de qualitat dels supermercats Bonpreu, un dels distribuïdors dels productes sospitosos, explica que "tornaran els diners d'aquestes unitats". La cadena de supermercats Bonpreu-Esclat, a banda del bacallà, també ha retirat vuit lots de mongetes blanques envasades per Hermanos Cuevas.
Mentrestant, els dos bombers afectats continuen amb pronòstic reservat a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona. A Catalunya, entre l'any 90 i el 2015, només hi ha hagut set brots de botulisme, però, fins ara, tots provocats per conserves fetes a casa.