La baguet s'ha repartit entre el públic

França recupera el Guinness a la baguet més llarga del món, fins ara en mans d'Itàlia

Amb una peça de més de 140 metres de llarg, els "boulangers" recuperen el rècord oficial
Redacció
TEMA:
França

França s'ha tret aquest diumenge una espina que tenia clavada des de feia cinc anys molt endins del sentiment patriòtic.

Gràcies a la feina de 12 forners de la població de Suresnes, al nord-oest de París, els francesos poden tornar a vanagloriar-se de tenir el rècord Guinness a la baguet més llarga del món.

Un rècord que els últims cinc anys els havien arrabassat un grup de forners de Como, a Itàlia.

Un cas que podria exemplificar el que és l'apropiació cultural i que ha tingut el gremi dels forners francesos en un desfici.

Però des d'aquest diumenge a les cinc de la tarda, els "boulangers" poden respirar tranquils: el rècord de la baguet més llarga torna a ser a casa.

Aquest és el moment en què Guinness World Records Book certifica que la barra de pa sortida del forn a Suresnes té una longitud de 140,53 metres; gairebé vuit metres més que l'últim rècord dels italians:

 

Han calgut 14 hores de dura feina amassant, donant forma i enfornant una barra de pa que tornarà a ser l'orgull del país. 

A les tres de la matinada de diumenge, una dotzena dels forners es van posar mans a l'obra al mirador de la Terrasse-du-Fécheray per enllestir la feina. Des de primera hora del matí nombrosos curiosos s'han acostat fins al mirador que ofereix vistes panoràmiques de la Tour Eiffel i de l'"skyline" de París per seguir en directe l'evolució de la megabaguet.

Un sentiment patriòtic unia forners, espectadors i les autoritats locals davant el repte de batre els italians. 

Per evitar perspicàcies, la baguet s'ha enfornat davant del públic present en un forn situat sota una carpa. Els organitzadors han explicat que en el procés han seguit fidelment la tradició:

"La baguet s'elaborarà segons les regles d'aquest art, amb farina de blat, aigua, llevat i sal com a únics ingredients".


Per a ser considerada oficialment una baguet, la barra de pa havia de tenir almenys 5 centímetres de perímetre en tota la seva longitud. En aquest vídeo es pot verificar si el producte complia fidelment aquest requisit: 

 

La recuperació del rècord ha estat motiu de celebració a tot Suresnes. La baguet, un cop mesurada i cop ha aconseguit totes les certificacions oficials s'ha tallat i s'ha repartit entre tots aquells que han volgut degustar-la. I és que una bona baguet quan millor gust té és tot just acabada de sortir del forn. 

La baguet s'ha repartit en centenars de porcions entre el públic (Ville de Suresnes)
ARXIVAT A:
França
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut