Les forces iraquianes entren a Fallujah, bastió d'Estat Islàmic

Coincidint amb l'ofensiva per recuperar la ciutat, els jihadistes han fet tres atemptats a Bagdad que han causat la mort d'una vintena de persones
Redacció Actualitzat

L'exèrcit de l'Iraq està en plena ofensiva per recuperar la ciutat de Fallujah, fins ara a mans d'Estat Islàmic. Les forces iraquianes estan entrant en aquest bastió d'EI, situada a només 50 quilòmetres a l'oest de Bagdad, enmig d'uns intensos combats. Un dels comandaments de l'operació ha indicat que durant tot el matí assaltaran la ciutat, on encara viuen 50.000 civils.

La població civil és evacuada cap a zones segures. Les forces iraquianes reben, en aquesta ofensiva, el suport per terra de tropes xiïtes, i per aire, de la coalició liderada pels Estats Units. A les últimes setmanes, l'exèrcit ja havia aconseguit recuperar diverses poblacions a prop de Fallujah. Aquesta va ser la primera gran ciutat iraquiana que va caure en mans dels jihadistes -al 2014-, que poc després van autoproclamar un "califat" que comprenia tot el territori conquerit a l'Iraq i a la veïna Síria.

Estat Islàmic també retrocedeix a Síria, amb l'avenç dels guerrillers kurds sobre Raqqa, la capital jihadista, i els rebels, al nord d'Alep. Segons el Pentàgon, els islamistes han perdut centenars de combatents durant l'última setmana.

A Bagdad, mentrestant, una vintena de persones han mort i una cinquantena han quedat ferides en tres atemptats. Dues de les accions terroristes els han comès suïcides en barris habitats majoritàriament per xiïtes, un al costat del mercat Shalal, al barri d'Al Shaab, i l'altre en una botiga al districte de Ciutat Sadr.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut