Un alumne acompanyat a l'entrada de l'Escola Joan Juncadella de Barcelona (ACN/Àlex Recolons)

Les famílies poden acompanyar els infants durant la PCR si l'escola ho autoritza

Fins ara s'han fet 35.000 proves PCR vinculades a l'entorn escolar i es prorroga 15 dies l'obligació de dur mascareta dins de l'aula per als alumnes de més de 6 anys
Redacció
TEMA:
Educació

Les escoles són lliures de decidir si permeten, o no, que un adult acompanyi el menor que s'hagi de fer una prova a l'escola per detectar si s'ha encomanat de la Covid-19. El protocol marca que els infants no poden entrar acompanyats, i Salut recomana que sigui així, però deixa la decisió final en mans dels centres

Després del rebombori que hi ha hagut per la negativa d'algunes famílies a signar l'autorització perquè se'ls pugui fer -reclamen, precisament, que els fills pugui estar acompanyats en aquest moment-, Salut ha remarcat que aquesta prova no és tan invasiva com la que caldrà anar a fer-se al CAP en cas que no s'autoritzi la PCR a l'escola. 

Les unitats mòbils desplaçades a les escoles fa servir un escovilló curt per fer un frotis nasal, és a dir, que no s'introdueix tan endins a la fossa nasal. Salut ho explicava la setmana passada en aquest vídeo: 

 

En cas que les famílies no donin permís perquè al seu fill o filla li facin la prova a l'escola, s'hauran d'encarregar d'anar al CAP que els correspongui per fer-la allà. I en aquest cas, recorda Salut, és la PCR, amb l'escovilló llarg.

 


35.000 PCR des de l'inici de curs 

Des que van començar les classes, el 14 de setembre s'han fet 34.892 PCR relacionades amb l'entorn escolar. La Generalitat en donarà més dades en una roda de premsa convocada per aquest dimecres. 

Salut ha apostat pels cribratges a les escoles per avaluar la tranmissió comunitària als llocs on es detecten brots, però adaptarà l'estratègia en funció de cada indret i situació. 

Recollida de mostres per a la PCR a l'escola Bell-lloc de Girona (ACN/Marina Lopez)

 

Aquest dimarts se n'han fet a l'escola Barrufet, del barri de Sants, a Barcelona, i a la Joaquim Ruyra i l'institut Eduard Fontserè, del barri de la Florida, a l'Hospitalet de Llobregat. En la primera fase, fins a mitjans d'octubre, es vol arribar a les 20.000 proves PCR a centres educatius. Fins al novembre, va dir Salut, se'n volen fer 500.000.
 

Salut també farà tests serològics en els alumnes que donin positiu en els cribratges, per comprovar si tenen anticossos perquè ja havien passat la infecció.

Amb aquestes analítiques, que es fan al CAP, volen evitar confinaments innecessaris. "Com menys quarantenes, millor", ha afirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, tot i que ha reconegut que serà "poc freqüent" trobar alumnes que ja hagin passat la Covid. 


Mascareta a l'aula, com a mínim 15 dies més 

En una compareixença aquest dimarts, Argimon ha confirmat que la situació epidemiològica de tot Catalunya fa que els alumnes de més de 6 anys hagin de continuar portant mascareta també dins de l'aula, amb el grup bombolla. És la primera pròrroga des que va començar el curs i aquesta decisió es revisa cada 15 dies. 

 

 

ARXIVAT A:
Educació Menors Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut