Estudien fer tests serològics a les escoles als PCR positius per evitar confinar grups

Salut preveu fer 20.000 PCR en escoles en una primera fase de cribratges fins a mitjans d'octubre

RedaccióActualitzat

Salut i Educació han començat a fer els cribratges en escoles de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, no perquè hi hagi casos positius de covid, sinó per detectar asimptomàtics i saber la incidència del virus a la zona.

Des de Salut no es descarta afegir un test serològic als alumnes que donin positiu en la PCR, per confirmar si el positiu és a causa de la presència d'anticossos. Això evitaria confinar tot un grup classe, com explica Jacobo Mendioroz, subdirector general de Vigilància i Resposta a Emergències de l'Agència de Salut Pública de Catalunya:

"Un test serològic és un indicador d'haver tingut una infecció ja passada. En alguns casos, si se li fa un test serològic a un nen o nena que hagin donat positiu en una prova PCR, podem veure que ja té anticosos i que, per tant, indica que aquest nen o nena no ha de fer quarantena"

Es tracta d'"una proposta que s'està iniciant", ha explicat Mendioroz, perquè, si bé el test serològic "és una prova més invasiva", pot acabar consolidant-se si determina l'existència d'un alt percentatge d'alumnes que ja han passat la infecció, cosa que permetria, ha dit, "estalviar-nos molts aïllaments".

De fet, això és el que ha passat a Manlleu, on, gràcies a aquest tipus de test, s'ha confirmat que un dels 13 alumnes positius ja havia passat la malaltia i, per tant, ell, i tot el seu grup, han pogut tornar a classe.

Jacobo Mendioroz ha dit que epidemiològicament estan provant i que duran a terme el cribratge tant en escoles amb incidència petita de la malaltia com en centres amb una incidència més alta per poder tallar les cadenes de transmissió que més els interessi.

  

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
Anar al contingut