L'empresària andorrana Maria Reig: "El meu país no es mereix aquest tsunami"

La presidenta del grup inversor andorrà Reig Capital i una de les principals accionistes de Crèdit Andorrà assegura que el de BPA és un cas puntual a Andorra
Actualitzat

La presidenta del grup inversor andorrà Reig Capital, Maria Reig, lamenta la mala imatge que es dóna d'Andorra arran de la crisi de BPA. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", ha assegurat que és un cas puntual i que la resta de la banca compleix escrupolosament un codi ètic antiblanqueig que es va imposar fa 35 anys.

"És una sola entitat que no ha guardat les formes que havia de guardar. A Andorra fa 35 anys es va donar un codi ètic antiblanqueig. I se'l va donar la banca andorrana voluntàriament i l'ha guardat escrupolosament", ha assegurat l'empresària, lligada al sector immobiliari (el seu grup és el propietari de l'hotel Mandarin Oriental a Barcelona).

Reig, que a més és una de les principals accionistes de Crèdit Andorrà, ha considerat que "el meu país no es mereix un tsunami com aquest" i ha assegurat que ara mateix "estem com soldats mirant de trobar una solució i crec que serà ràpida". Per tot això, ha conclòs que "Andorra en sortirà reforçada".

També a "El matí de Catalunya Ràdio", el conseller del Banc d'Espanya Guillem López Casasnovas ha valorat l'actuació tant dels reguladors andorrans com dels espanyols: "Els supervisors andorrans deuen pensar que aquesta manera de fer els evitarà que no vagi a pitjor i generi una minirevolta dels estalviadors, com algunes informacions diuen que ja està passant. Tallar dràsticament com ha fet el Banc d'Espanya i el Banc de Madrid a mi em sembla el més apropiat."

Recordem que dilluns al vespre la Comissió del Mercat de Valors va intervenir la societat gestora i l'empresa de serveis d'inversió del Banc Madrid.

ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut