L'atur puja un 7,11% respecte al segon trimestre de l'any

L'atur millora a Catalunya: els ERTO frenen els acomiadaments, però no tots

Aquest setembre l'atur ha caigut per segon cop des de l'inici de la pandèmia
Redacció Actualitzat
TEMA:
Atur

El setembre va ser un bon mes per a l'ocupació, millor del que s'esperava donades les circumstàncies. A Catalunya, el nombre d'afiliats a la Seguretat Social va pujar en més d'11.000 persones. I això vol dir que es van crear llocs de treball. A Espanya, l'afiliació va pujar en més de 84.000 persones

 

D'aquesta manera, l'atur s'ha reduït en 2.400 persones a Catalunya i en 26.000 al conjunt d'Espanya.

Són els millors números en 25 anys; ara bé, el cert és que la pandèmia està distorsionant, i molt, les estadístiques. Primer, perquè els ERTOs estan frenant els acomiadaments, i també perquè la temporada d'estiu a la pràctica no ha existit i, per tant, ni s'ha contractat ni s'ha acomiadat un cop acabada la temporada.

La contractació de professorat a les escoles ha destacat en l'augment de l'afiliació a la Seguretat Social, especialment entre les dones.
Tot i això, la contractació és inferior a l'any passat en 400.000 persones.

Els treballadors que continuaven en expedients temporals d'ocupació a finals de setembre eren 728.000, una cinquena part dels que hi va arribar a haver a l'abril.

I entre les tendències moderadament positives de la contractació a Catalunya destaquen el sector de la construcció i el de la indústria.


Un any complicat per a la indústria

Els resultats d'aquest setembre no amaguen que està sent un any complicadíssim per a la indústria. Moltes empreses aguanten gràcies a la fórmula dels ERTOs, però també n'hi ha moltes que ja han presentat expedients per acomiadar. Fins a l'agost, a Catalunya s'han presentat 133 EROs que han afectat gairebé 4.500 persones. Una part d'aquests són d'indústries, i moltes són en territoris lligats amb el sector de l'automoció.

 
ARXIVAT A:
Atur
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut