Una infermera administra una dosi de la vacuna de Sinovac a una voluntària el 8 d'agost a Porto Alegre, al Brasil (Reuters)

La xinesa Sinovac diu que la seva vacuna de la Covid crea anticossos en el 97% dels casos

La candidata d'aquesta empresa és al capdamunt de la llista de les més avançades, i ja està en fase III dels assajos clínics
Josep Maria Camps Collet Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

La farmacèutica xinesa Sinovac Biotech ha anunciat que la vacuna contra el coronavirus que està desenvolupant genera anticossos al 97% de les persones.

Ho ha explicat aquest diumenge el seu director general, Weidong Yin, en una entrevista emesa pels canals internacionals de la televisió estatal de la Xina.

"Anticossos complets"

En l'entrevista Weidong ha assegurat que molt pocs dels participants en les fases I i II han patit efectes secundaris i que aquests han estat lleus:

"Més de 1.000 voluntaris han provat la vacuna contra la Covid-19 i menys del 5% han patit cansament i altres símptomes lleus. Després de vacunar-se, entre el 97 i el 98% han desenvolupat anticossos, i són anticossos complets. Per tant, podem dir que amb la fase I i II de la vacuna s'han aconseguit bons resultats."

El director general de Sinovac Biotech, Weidong Yin

A l'espera que facin pública la documentació de les fases I i II perquè la comunitat científica pugui analitzar-la i avaluar-la, és un anunci més en la cursa per ser els primers a aconseguir una vacuna contra la Covid-19.

Dos anys de protecció

Weidong ha explicat que és una vacuna que s'administra en dues dosis separades per 14 dies, que en un mes ja apareixen anticossos i que la protecció pot durar força:

"Ara especulem que el temps de protecció de la vacuna pot ser de dos anys o fins i tot més, però això caldrà provar-ho amb les dades de la recerca."


Segona en la cursa

La vacuna de Sinovac és ara a la fase III dels assajos clínics, i s'està administrant a voluntaris del Brasil i de Bangladesh, països amb molta incidència de la malaltia.

La classificació informativa de l'OMS la situa en el segon lloc de la llista de les més avançades, només per darrere de la de la Universitat d'Oxford.


Una altra vacuna xinesa, i una de russa

Al capdamunt d'aquesta classificació hi consten 4 vacunes més que s'estan desenvolupant a la Xina, entre elles la de l'empresa CanSino.

Aquesta va ser la primera que, el maig, va sotmetre a la comunitat científica els resultats de la fase I dels assajos clínics, i fa un mes ho va fer també amb els de la fase II.

A principis d'aquesta setmana es va saber que l'administració xinesa havia aprovat la patent d'aquesta vacuna, pocs dies després que Rússia anunciés que ha començat a produir la seva, malgrat que encara no n'ha acabat els assajos clínics

Candidata Italiana

Mentrestant avancen les feines relacionades amb la resta de candidates a vacuna, que són desenes arreu del món.

La que desenvolupa l'empresa italiana ReiThera, vintena a la llista de l'OMS, just per darrere de la russa, comença aquest dilluns la fase I dels assajos clínics.

De moment s'administrarà en un hospital de Roma a 90 voluntaris d'entre 18 i 85 anys seleccionats entre els milers que s'han presentat a la convocatòria.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut