Els descobridors de la vacuna xinesa asseguren que és ràpida i fàcil de preparar (Reuters/China Daily)
Els descobridors de la vacuna xinesa asseguren que és ràpida i fàcil de preparar (Reuters/China Daily)

La Xina aprova la patent d'una vacuna contra la Covid-19 encara en fase de proves

El fàrmac està basat en un virus del refredat comú i s'ha provat en 500 persones

Redacció / AgènciesActualitzat

La Xina ha anunciat que ja ha registrat la patent d'una de les possibles vacunes que ha elaborat contra el coronavirus, tot i que encara està a la tercera fase de proves, l'última abans de la implantació.

La vacuna l'ha desenvolupada l'Institut Científic Militar i la biofarmacèutica xinesa CanSino Biologics, i ja s'ha provat amb èxit entre membres de les forces armades.

A diferència de la vacuna russa que Vladímir Putin va anunciar la setmana passada, sense haver fet pública cap recerca, la vacuna xinesa es va sotmetre a examen en una investigació publicada al juliol a la revista científica The Lancet.

Segons la patent de l'Oficina Estatal Xinesa de la Propietat Intel·lectual, la vacuna ha mostrat una "bona resposta immunològica en ratolins i pot induir el cos a produir una forta resposta immune cel·lular i humoral en poc temps".  

La vacuna xinesa està basada en un virus del refredat comú i es va provar amb èxit, asseguren, en mig miler de persones.

La prova definitiva està en marxa ara, amb milers de voluntaris.

vacuna Rússia
 


Producció en massa, en poc temps

Els descobridors asseguren que la nova vacuna es pot produir en massa en poc temps i que és ràpida i fàcil de preparar.

La investigació publicada al juliol a The Lancet recollia que s'havien fet proves a més de 500 persones com a continuació de les que s'havien fet i publicat al maig, també amb resultats positius.

Però es necessitaran més assajos en humans a la fase III per confirmar si aquesta vacuna protegeix eficaçment contra la infecció del coronavirus SARS-CoV-2.

Els autors han admès que cap participant en les proves de la fase II va estar exposat al virus després de la vacunació. Per tant, no és possible encara determinar si la protecció contra el virus és eficaç.

Segons l'OMS, el període perquè una vacuna pugui estar disponible a nivell massiu és d'entre un any i un any i mig.

Però la Xina ha accelerat els processos per l'emergència sanitària mundial i ha permès que es facin al mateix temps diferents estudis en diverses fases.

 

Rússia produeix les primeres 15.000 dosis

En la carrera per ser el primer a comercialitzar la vacuna contra el coronavirus, la farmacèutica Binnopharm ha anunciat el primer lot de 15.000 dosis de l'Sputnik V.

Rússia assegura que començarà la vacunació massiva d'aquí un mes.

El Centre de Micobiologia i Epidemiologia Gamaleia ha explicat que en els pròxims set o deu dies començaran els estudis posteriors al registre del preparat de l'Sputnik V.

Aquests estudis tindran una durada de quatre o sis mesos, però igualment es començarà la vacunació massiva entre la població, que es farà de manera voluntària.

L'OMS va rebre amb cautela la notícia que Rússia havia enregistrat la primera vacuna del món contra la Covid-19 i va assegurar que tant aquesta com la resta hauran de seguir els tràmits de prequalificació i revisió.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus VacunesXina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut