La USAP de Perpinyà debuta amb una victòria contra el Tolosa en la Lliga francesa de Rugbi

Amb l'arribada del mes de setembre es posen en funcionament pràcticament totes les competicions esportives. Ahir també va començar la Lliga francesa de Rugbi, molt seguida a la Catalunya Nord per la presència de la USAP de Perpinyà. L'equip rossellonenc va debutar amb una victòria davant del Tolosa de Llenguadoc.
Una hora abans de començar el partit, els aficionats de la USAP de Perpinyà comencen a tenyir amb els colors del seu equip, els mateixos de la senyera, els voltants de l'estadi Aimé Giral i, de mica en mica, les grades. I sota les notes de cançons populars catalanes i amb originals actes d'animació, els seguidors donen suport incondicional als jugadors, els arlequinats de la Catalunya Nord, en l'estrena de la Lliga francesa de Rugbi, coneguda amb el nom de Top 16, contra el Tolosa de Llenguadoc. Un debut en el campionat que va ser tot un èxit per al conjunt que entrena Olivier Saisset, perquè es va imposar per un còmode 32 a 17. En el descans, l'equip de Perpinyà ja guanyava per 16 a 12, després de dominar en la primera part, en què va destacar un assaig de Pascal Bomati. Els visitants van capgirar tímidament el resultat en començar el segon període, però va ser només un miratge, perquè els locals es van mostrar superiors al rival i van aconseguir el triomf per una diferència final de 15 punts. Al matx, hi va assistir el director de Televisió de Catalunya, Joan Oliver, que va tractar amb el president del club del Rosselló un acord de col·laboració amb les dues entitats.