La UE diu que falten 70 anys per aconseguir la igualtat entre homes i dones

La comissària europea responsable de la Igualtat de Gènere, Vera Jurova, recorda que "només un 20% dels llocs de responsabilitat a les empreses estan ocupats per dones"
Redacció Actualitzat

Vera Jurova, comissària europea responsable de la Igualtat de Gènere, admet que la Unió Europea trigarà 70 anys més per aconseguir la igulatat entre homes i dones.

Jurova ha reivindicat que "encara hi ha moltes desigualtats que persisteixen" en una jornada que l'europarlament dedica al Dia de la Dòna.

La comissària ha fet una declaració sobre els progressos realitzats per la UE sobre la igualtat de gènere i ha llistat les desigualtats com ara "la diferència salarial entre homes i dones" o que "només en un 20% dels casos els llocs de responsabilitat estan ocupats per dones". Jurova ha explicat que la comissió vol garantir que com a mínim "un 40% dels llocs de responsabilitat de les empreses que cotitzen en borsa estiguin liderats per dones",

Segons la comissària, a les llars encara hi ha molta feina per fer. Ha explicat que s'ha de "millorar l'equilibri entre homes i dones i combinar les responsablitats familiars". Des de la Unió Europea ha dit que hi ha iniciatives per arribar a aconseguir "acords laborals més flexibles" i possibilitar una integració més gran en el mercat laboral per poder "facilitar també la cura dels fills".

La violència de gènere també ha estat protagonista del discurs de la comissària, que ha volgut recordar que "una de cada tres dones ha patit violència de gènere, i ha insistit en la necessitat que "la UE ratifiqui el conveni d'Istanbul", un conveni, ha explicat la comissària, que és el "primer jurídicament vinculant" per lluitar contra la violència de gènere. 

L'eurodiputada espanyola Beatriz Becerra ha volgut destacar en la seva intervenció que si "la diferència salarial entre homes i dones a Europa és d'un 16%, a Espanya augmenta fins a un 25%". 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut