Una carrossa de la Barcelona Pride (ACN)

La Pride Barcelona "xiula falta contra l'LGTBIfòbia"

La marxa, en què han participat 50.000 persones, volia denunciar la discriminació del col·lectiu LGTBI en el món de l'esport
Redacció Actualitzat

Unes 50.000 persones participen en la marxa del Pride Barcelona, que aquest any es fixa en la discriminació del col·lectiu LGTBI en l'àmbit de l'esport. Per això, el lema d'aquesta edició és "Xiula falta contra l'LGTBIfòbia".

A les cinc de la tarda, enmig de globus i banderes de l'arc iris i acompanyats de nombroses carrosses, els manifestants han sortit de la plaça Espanya, han desfilat pel Paral·lel i han acabat la marxa al Moll de la Fusta. Un recorregut reivindicatiu que ha durat més de dues hores i que no ha abandonat el to festiu en cap moment.

 

Al Moll de la Fusta,Toni Travieso, president del club esportiu Les Panteres Grogues, una associació que ofereix al col·lectiu LGTBI un espai per fer esport, ha llegit el manifest d'aquest any.

L'organització ha centrat la reivindicació en el món de l'esport, perquè diuen que és un àmbit on el col·lectiu LGTBI es manté ocult.

"És paradoxal com la pràctica esportiva esdevé un mecanisme valuosíssim per fomentar en la societat valors com l'estil de vida saludable, el treball en equip i l'autosuperació, però alhora és un dels àmbits en què el respecte envers la diversitat es troba més endarrerit", es deia en el manifest.

 

Després ha començat la festa, que durarà fins a la matinada, animada per IMM Music, Versus, Plugin, La Terremoto de Alcorcón, Lucía Pérez, La Casa Azul i Ruth Lorenzo.

La marxa i la festa tanquen una setmana plena d'activitats i reivindicació.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut