El superordinador actual del BSC

La nova màquina del Centre de Supercomputació, la més "verda" d'Europa

Xavier Duran Actualitzat
TEMA:
Ciència

El superordinador Mare Nostrum té la màquina més verda d'Europa, segons la classificació donada a conèixer a la fira que s'està celebrant a Frankfurt. Concretament, la distinció l'ha rebut el bloc POWER9 del Barcelona Supercomputing Center.

Aquest bloc consisteix en tres racks o bastidors metàl·lics on s'allotgen 54 servidors IBM. La seva potència i eficiència els permet executar 11.865 bilions d'operacions per watt consumit. I això el situa en la novena posició del Green500. Al davant té sis superordinadors japonesos i dos ordinadors nord-americans. És, per tant, el bloc més eficient d'Europa.

El bloc POWER 9 del MareNostrum 4 va entrar en operació el mes de maig i està bàsicament dedicat a la Intel·ligència Artificial.

En la classificació general de velocitat, el Top500, el bloc POWER9 del BSC ha quedat situat a la posició 255. En canvi, el bloc de propòsit general de MareNostrum 4 ocupa la posició 22.

El número 1 en aquesta classificació és el Summit nord-americà, que ha acabat amb anys de domini xinès. Precisament, el POWER9 utilitza les mateixes tecnologies del Summit.

ARXIVAT A:
Ciència
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut