Els carrers de Dolores totalment negats per l'aigua (EFE)

La gota freda marxa, però el cabal del Segura amenaça amb noves inundacions

Es manté l'emergència a la conca del Segura, entre el País Valencià i Múrcia
Redacció Actualitzat
TEMA:
País Valencià

El greu episodi de gota freda i tempestes que ha afectat des de dijous el sud-est de la Península ja està molt debilitat aquest diumenge i ara el front es mou cap a l'oest. Al darrere deixa un rastre de devastació, amb sis morts, grans destrosses materials, inundacions i l'evacuació de milers de persones.


Ja no hi plou, però es manté l'emergència a la conca del Segura, entre el País Valencià i Múrcia. Durant les pròximes hores s'espera que el cabal comenci a baixar progressivament, tot i que els volums de la conca del riu Segura continuen sent molt elevats. A les 10 de la nit de dissabte, l'aigua fregava la part superior dels ponts sobre el Segura a la localitat de Rojals:


 


La força de l'aigua ha trencat murs de contenció del riu en diversos punts i ha provocat desbordaments que demanen una ràpida intervenció d'equips especialitzats per segellar-los. Divendres, el mur de contenció del riu a la població d'Almoradí va cedir i va inundar tot el poble.

La situació no està normalitzada, l'Ajuntament d'Almoradí alertava a quarts de nou del matí de nous trencaments en els murs de contenció del riu i de pròximes evacuacions de població de la pedania de Las Heredades:


 

Dissabte a la nit el mur ja ha quedat reparat, mentre ha continuat activat el pla d'emergència del pantà de Santomera.

 

Això ha obligat que els veïns desallotjats del poble veí d'El Siscar i rodalia tornessin a passar la nit fora de casa. Tot i que divendres el pantà de Santomera va arribar al límit de la seva capacitat i va haver de desembassar aigua, n'ha pogut contenir una part molt més gran, que, si no, hauria anat riu avall i hauria augmentat encara més el cabal del Segura.

 

L'última zona que les tempestes han castigat amb força ha estat Andalusia, sobretot, Almeria, Granada i Màlaga. En total, els bombers han atès almenys 1.100 incidències. La majoria per habitatges, soterranis i garatges negats, per afectacions a les carreteres i per demanar rescats i salvaments.

A poc a poc es van fent públiques impactants imatges de rescats a les poblacions més afectades pels aiguats i pels desbordaments del Segura, com el d'aquest camioner que va quedar atrapat dins el seu vehicle al polígon industrial d'Oriola:

 


A Oriola, un tractor de la població ha hagut de rescatar un cotxe dels bombers que havia sortit de la carretera:

 



Els veïns del Baix Segura, on hi ha algunes de les localitats més perjudicades pels pas de la DANA, busquen qualsevol manera de contenir i prevenir l'entrada de l'aigua dins les seves cases:

 

 

 

ARXIVAT A:
País Valencià
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut