El conseller valencià d'Educació Vicent Marzà en una imatge d'arxiu (ACN)

El PP aconsegueix frenar el decret de plurilingüisme a l'escola valenciana

La Generalitat Valenciana recorrerà la suspensió del seu model lingüístic escolar decretada pel TSJCV a instàncies de la Diputació d'Alacant, controlada pel PP, que diu que discrimina el castellà a escoles i instituts
Redacció Actualitzat

La Conselleria d'Educació del govern valencià recorrerà la decisió del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià que suspèn cautelarment el decret de plurilingüisme que defineix el model lingüístic de les escoles. El tribunal, que l'ha suspès a petició de la Diputació d'Alacant, considera que el model podria penalitzar els alumnes que trien fer més hores de castellà.

La Diputació d'Alacant, governada pel PP, considera que aquest decret suposa una discriminació cap als alumnes que estudien en centres amb predomini del castellà i per això hi ha presentat recurs. A més, argumenta que els títols d'anglès i de valencià que els estudiants obtindran quan acabin l'ensenyament obligatori també dependran de l'opció lingüística del centre.

Segons ha assegurat el conseller d'Educació, Vicent Marzà, a pesar de la suspensió el procés d'admissió d'alumnes continuarà igual. Marzà ha assegurat que la seva conselleria no tocarà res d'aquest procés si la justícia no ordena de forma explícita l'aplicació de la suspensió cautelar:

"Tenim tota la garantia que el decret està fonamentat i que té una base tant pedagògica com jurídica. Nosaltres presentarem recurs perquè no és una sentència ferma, i els procediments continuaran endavant. Per tant, tranquil·litat, i tot endavant tal com estava fins ara."

 

Marzà ha assegurat que tant el Consell Jurídic Consultiu com l'Advocacia de la Generalitat o el mateix Ministeri d'Educació han avalat el model lingüístic de la seva conselleria, que preveu que com més hores de valencià trien els centres, més hores d'anglès tindran. Ara tenen 5 dies per presentar recurs contra la suspensió.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut