Imatge d'arxiu de la consellera de Treball, Mar Serna

La Generalitat impulsa un pla per recol·locar extreballadors del tèxtil

El Departament de Treball de la Generalitat ha posat en marxa un pla per a recol·locar a uns mil treballadors afectats pel tancament d'indústries del sector tèxtil a Catalunya. La consellera de Treball, Mar Serna, ha explicat a Sabadell que el pla compta amb 2.244.000 euros, la meitat dels quals estan finançats per la Unió Europea a través del Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització. En el cas del Vallès Occidental, on es beneficiaran els extreballadors d'indústries de Sabadell, Terrassa i Rubí, i s'han destinat 600.000 euros.
Actualitzat
"Amb aquest pla es beneficiaran operadors del sector tèxtil amb una baixa qualificació, perfils que per les seves característiques requereixen de més ajuda", ha explicat Serna, que s'ha reunit amb el president i el vicepresident del Consorci per a la Promoció Econòmica del Vallès Occidental, Pere Navarro i Manuel Bustos, respectivament.

El pla permetrà recol·locar unes 1.007 persones de les comarques de l'Alt Penedès, el Barcelonès, el Bages, el Gironès, la Garrotxa, el Ripollès, la Selva, el Maresme i el Vallès Occidental. En aquesta última comarca, que té un marcat caràcter tèxtil, ja participen en el procés de formació unes 153 persones. La majoria dels afectats per la crisi del tèxtil tenen entre 25 i 54 anys, encara que també abunden les persones d'entre 55 i 64.
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut