Aquest dimarts s'ha anunciat la licitació per comprar 8.000 urnes

La fiscalia prepara una querella per la licitació de la compra d'urnes

El govern creu que seria "molt gruixut" que la fiscalia investigués el govern per la compra d'urnes
Redacció Actualitzat

La fiscalia prepara una querella contra el govern de Catalunya, després que aquest dimarts s'hagi publicat al DOGC l'anunci de la licitació per comprar 8.000 urnes que han de servir per celebrar el referèndum, segons fonts del ministeri públic. El govern s'empara en la legalitat del tràmit, ja que assegura que s'ajusta a la legalitat vigent, tant l'espanyola -la llei electoral- com la catalana -l'Estatut d'Autonomia. El govern diu que les farà servir per a eleccions, consultes o processos participatius.

La consellera de la Presidència, Neus Munté, creu que seria "molt gruixut" i que "no tindria cap sentit que s'obrís una investigació o que la fiscalia intervingués per aquests fets, però és evident que estem tenint altres exemples en què tampoc té cap sentit i aquestes investigacions s'han obert". Munté també ha dit que el govern compararà les urnes, tant sí com no. 

La querella que prepara la fiscalia inclou els delictes de desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics, segons les fonts.

La intenció de la Fiscalia Superior de Catalunya és que aquesta nova querella comporti l'obertura d'una investigació separada de la que ja està oberta per la publicitat institucional que la Generalitat va impulsar sobre un registre de catalans a l'exterior, davant la sospita que estaria vinculada al referèndum.

La Guàrdia Civil ja ha requerit a la Generalitat, a instàncies del ministeri públic, els expedients relatius a la publicitat institucional, segons han informat a l'agència EFE fonts pròximes a les indagacions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut