Campanya del govern pel registre de catalans a l'estranger
Campanya del govern pel registre de catalans a l'estranger
Barcelona

La fiscalia investiga la campanya del govern pel registre de catalans a l'estranger

Considera que la campanya es podria emmarcar en els preparatius d'organització del referèndum i, en aquest sentit, s'estaria incomplint el TC

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de Catalunya obre diligències per la campanya que ha engegat el govern a la premsa que incentiva el registre dels catalans que viuen a l'estranger. En un comunicat, la fiscalia vol investigar si s'està incorrent en un delicte de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics.

Considera que aquesta campanya es podria emmarcar en els preparatius d'organització del referèndum i, en aquest sentit, s'estaria incomplint les decisions del Tribunal Constitucional.

La campanya pregunta amb un "sí" i un "no" si els catalans estan inscrits en aquest registre. I els informen que si hi són tindran diferents avantatges, com decidir de forma directa el que passa a Catalunya.

El PSC ja va demanar aquest dijous, abans de l'anunci de la fiscalia, que es retiri aquesta campanya. A parer dels socialistes, l'objectiu del govern és propiciar la participació d'aquestes persones en un referèndum sobre la independència. Afirmen que tant els textos com la imatge gràfica són propaganda a favor del referèndum per la independència.

La Generalitat ha volgut donar un nou impuls al registre de residents a l'estranger, uns 280.000. L'objectiu és poder dotar de més drets i serveis els catalans que viuen a l'exterior, entre altres, el vot. Per tal de fomentar les inscripcions, el govern ofereix als residents fora de la UE una targeta sanitària individual per a les seves estades temporals a Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut