Un home manipula el telèfon amb guants (Reuters)

La falsa sensació de seguretat que provoca portar guants, segons els experts

Rentar-se les mans és més segur que portar guants i trenca la cadena de transmissió
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Portar guants per no contagiar-nos de la Covid-19 no ens protegeix tant com ens pensem. Els sanitaris alerten que donen una falsa sensació de seguretat i el que poden fer és facilitar la transmissió del virus.

 

Cristina González, coordinadora del Programa d'Infermeria i Control d'Infeccions de l'Hospital del Mar, explica que no hem de portar els guants com si fossin una segona pell. Si els portem tot el dia, el que fem és contaminar-los, "cada cop la càrrega és més alta en aquest guant i l'anem traspassant d'un lloc a l'altre".

El que fem és una transmissió creuada de tot el que anem tocant a altres superfícies. Per tant, si toquem una superfície que està contaminada, contaminarem altres superfícies, i això és un risc per a nosaltres i per a altres persones."


Si ens posem uns guants i toquem una taula, una cadira, agafem el telèfon i de pas ens toquem la cara... ho hem contaminat tot. Amb llum ultraviolada es pot veure el rastre que deixen un guants contaminats. 

 

 

Ús correcte dels guants

Per fer-ne un ús correcte, només ens els hem de posar si manipulem aliments, però no quan anem pel carrer ni en transport públic. 

A les botigues, quan manipules o toques aliments, fruites, verdures, etc. Després, no caldria. El que hauries de fer és rentar-te sovint les mans amb sabó o amb solucions hidroalcohòliques."

 

 

Guants d'un sol ús

Els guants no es reutilitzen, després de portar-los s'han de llençar. I s'han de treure correctament, sense tocar la part que està en contacte amb les superfícies.

Una infermera ens mostra la manera correcta de treure'ns els guants (ccma)

I després s'han de llençar a les escombraries.

 

Els guants poden ser de nitril, de vinil, de làtex o d'altres materials, i s'han de dipositar al contenidor del rebuig, el gris, i no al contenidor groc, per a envasos metàl·lics i de plàstic.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut