La defensora del poble demana a l'Imserso que garanteixi "la plena accessibilitat" a internet a les seves residències

La defensora del poble, Soledad Becerril, considera que l'Imserso "ignora el vincle residencial i tracta els seus interns com visitants" en negar-los el lliure accés a internet a les residències que gestiona. Recomana a aquest organisme que garanteixi "la plena accesibilitat" a la xarxa per a aquestes persones.
Redacció Actualitzat

La defensora del poble, Soledad Becerril, considera que l'Imserso ha de donar lliure accés a internet en les residències que gestiona. Recomana a aquest organisme que garanteixi "la plena accessibilitat" a la xarxa per als residents.

Segons informa l'últim butlletí de l'Alta Institució, la recomanació sorgeix de la queixa d'una persona amb discapacitat que es va dirigir al Defensor del Poble perquè "l'única via que tenia para accedir a internet era a través d'una xarxa Wifi per a convidats que no li permet utilitzar determinats serveis, com el correu electrònic o el Messenger".

Malgrat que aquesta persona s'havía ofert a pagar de la seva butxaca una línia ADSL per instal·lar-la a la seva cambra, els responsables del centre no li ho van permetre perquè van considerar que la coexistència de xarxes privades i públiques implicava riscos en la seguretat.

En opinió de la defensora del poble, la política de seguretat aplicada per l'Imserso "ignora el vincle residencial i tracta els seus interns com a visitants". Per això, Becerril diu que aquest organisme hauria de canviar la seva política d'accés a internet perquè els seus residents puguin gaudir sense obstacles de les eines que les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) els ofereixen per millorar la seva qualitat de vida.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut