L'exdiputat de Junts i exvicepresident primer del Parlament, Josep Costa, aquest dimecres

Josep Costa decideix no declarar al TSJC acusat de desobediència: "No en reconec l'autoritat"

L'exvicepresident primer del Parlament estava citat aquest dimecres a la tarda acusat de desobeir el Tribunal Constitucional
Redacció Actualitzat
TEMA:
Parlament de Catalunya

L'exvicepresident primer del Parlament de Catalunya, Josep Costa, ha anunciat aquest dimecres que no anirà a declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Costa estava citat aquesta mateixa tarda com a acusat d'haver desobeït les resolucions del Tribunal Constitucional el novembre del 2019.

L'exdiputat per Junts ho ha anunciat a Twitter, i ha dit que no reconeix l'autoritat del TSJC per processar els membres del Parlament per no haver impedit debats a instàncies del TC:

"En el seu moment ja vaig dir que no reconeixia l'autoritat d'aquest tribunal per jutjar els acords i debats del Parlament. No era retòrica: no estic disposat a establir una taula de diàleg amb uns jutges i fiscals repressors que no tenen nocions bàsiques del que és la separació de poders."

 


Costa estava citat juntament amb tres membres més de l'anterior mesa del Parlament de Catalunya: el llavors president i ara conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, i els diputats Adriana Delgado i Eusebi Campdepadrós.

Torrent i Delgado han declarat aquest dimecres al matí, i Costa i Campdepadrós estaven citats a la tarda. 


Autodeterminació i monarquia

Tots quatre estan acusats d'haver propiciat el 12 de novembre del 2019 el debat i l'aprovació de mocions parlamentàries a favor de l'autodeterminació i en contra de la monarquia.

Aquell dia el ple del Parlament estava previst a la tarda, però la mesa va decidir avançar-lo al matí per intentar impedir que el TC el suspengués.

L'acusació surt d'una querella de la Fiscalia del març, l'exerceix la mateixa Fiscalia, i també, com a acusació popular, el partit polític d'extrema dreta Vox.

 

 

 

ARXIVAT A:
Parlament de Catalunya Tribunal Constitucional
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut