Joan Canadell és fundador de Petrolis Independents

Joan Canadell serà el president de la Cambra de Comerç de Barcelona

Canadell era un dels candidats de la llista independentista Eines de País, que va aconseguir la majoria absoluta al plenari de la Cambra
Actualitzat
TEMA:
Procés català

Joan Canadell serà el proper president de la Cambra de Comerç de Barcelona, després de la victòria de la llista independentista Eines de País a les eleccions a la institució. L'empresària Mònica Roca serà la vicepresidenta primera.

Canadell, cofundador del Centre Català de Negocis i de Petrolis Independents, substituirà Miquel Valls al capdavant de la Cambra.

En les eleccions de fa dues setmanes, Eines de País va obtenir la majoria absoluta al plenari de la Cambra de Comerç. Una victòria que el recompte definitiu va confirmar: 31 dels 60 seients van ser per a la candidatura impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana i el Centre Català de Negocis.

Canadell exercirà aquest càrrec dos anys, i a mig mandat el rellevarà Mònica Roca, fundadora de la companyia tecnològica isardSAT. La candidatura independentista ja havia anunciat que seria una presidència paritària, i que un home i una dona es repartirien el mandat.


Objectius del mandat

En una reunió aquest dimecres a Montmeló, els membres de la llista Eines de País també han pactat els principis sobre els quals basaran la gestió de la Cambra en els propers quatre anys.

La candidatura vencedora es fixa com a objectiu garantir la viabilitat econòmica de l'ens, incrementar la seva representativitat en el teixit empresarial i les institucions i consolidar el seu prestigi nacional i internacional.

La nova Cambra de Comerç també es compromet a estar al servei de totes les empreses "siguin grans, mitjanes, petites, micros o autònoms", i treballar de "manera lleial i seriosa per aconseguir una república catalana independent, rica i pròspera".

A la cambra hi ha 60 vocals, 40 dels quals s'escullen per votació. N'hi ha 14 més de reservats a grans empreses, que fan contribucions econòmiques, i 6 per a les patronals Foment i Pimec.

La majoria independentista al plenari de la Cambra de Comerç suposa un canvi de rumb en una institució tradicionalment contrària als postulats sobiranistes.

 

 

ARXIVAT A:
Procés català ANC
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut