Alegria d'Elisenda Paluzié pel triomf de la candidatura impulsada per l'ANC
Alegria d'Elisenda Paluzié pel triomf de la candidatura impulsada per l'ANC

La llista independentista arrasa en les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona

La candidatura Eines de País, impulsada per l'ANC, obté 32 dels 40 llocs que es trien per sufragi directe, a l'espera del recompte definitiu

Actualitzat

La candidatura Eines de País, que compta amb el suport de l'Assemblea Nacional Catalana, s'imposa en les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona. Aquest triomf ha estat rebut amb crits d'independència a l'edifici de la Llotja de Mar.

Encara amb dades provisionals, 32 dels 40 llocs que es trien per sufragi directe serien per a la llista independentista, que té com a cara visible Joan Canadell, un dels impulsors del Centre Català de Negocis

La candidatura guanyadora expressa en el seu compte de Twitter l'alegria pels resultats:
 

 

 


El recompte definitiu se sabrà dilluns, però no sembla que hagi de variar la majoria absoluta.


Canvi radical

A la cambra hi ha 60 vocals. D'aquests, 40 s'escullen per votació. N'hi ha 14 de reservats a grans empreses, que fan contribucions econòmiques, i 6 més són per a les patronals Foment i Pimec. La victòria independentista suposa un canvi en una institució tradicionalment conservadora.

La majoria absoluta d'Eines de País ha deixat en testimonial el suport recollit per les candidatures de l'ex-director general de Damm Enric Crous, la candidatura continuista de Carles Tusquets i la del grup de dones empresàries 50 a 50.

 

Un moment de la jornada electoral a la Cambra de Comerç de Barcelona


La victòria d'Eines de País els dona el poder necessari per agafar plenament les regnes de la institució, tal com destacava un dels membres de la candidatura guanyadora, l'advocat i empresari Toni Fitó.

"Començàvem el partit ja amb una dificultat afegida. Hem aconseguit una majoria absoluta i això ens permetrà, malgrat que hi ha 14 seients comprats, poder decidir qui presidirà la cambra i qui tindrà determinades posicions dins l'organigrama a partir d'ara"


El recompte, que malgrat tot encara no és definitiu perquè s'han de revisar 900 vots, el va seguir des de l'edifici de la Llotja de Mar la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzié.

"És una victòria espectacular de l'independentisme en una institució empresarial importantíssima per al país com ha estat la Cambra de Comerç de Barcelona al llarg de la seva història i com ho serà encara més en el futur"


Entre els membres de la candidatura guanyadora que seran al nou plenari de la Cambra hi ha l'actor Joel Joan.

A mitjans de juny es constituirà tot el ple de la Cambra i s'escolliran la presidència i el comitè executiu. D'allà en sortirà el nom del substitut de Miquel Valls, president de la cambra des del 2002.

Joan Canadell és partidari de fer reformes profundes a la institució i planteja nomenar dos presidents, una dona que assumiria el càrrec durant dos anys i un home que l'assumiria els altres dos. Els noms els decidiran, i això també és nou, en assemblea els membres de la candidatura. Diuen que serà el seu objectiu prioritari.

ARXIVAT A:
ANC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut