Harvey Weinstein ha escoltat en silenci com la defensa i la Fiscalia es pronunciaven a favor de la repetició del judici (Reuters/David Dee Delgado)

Harvey Weinstein confia sortir "no culpable" en la repetició del judici per violació

El jutge cita les parts el 29 de maig a Nova York per valorar les proves del cas i ordena mantenir el magnat en presó preventiva per una altra condemna dictada a Califòrnia
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Assetjament sexual

L'exproductor de cinema Harvey Weinstein tornarà a ser jutjat al setembre a Nova York. La decisió s'ha confirmat una setmana després que un tribunal anul·lés, per un defecte de forma, la condemna per violació que li van imposar el 2020.  

Weinstein ha tornat aquest dimecres al Tribunal Suprem de Nova York custodiat, emmanillat i en cadira de rodes, i ha escoltat en silenci com la defensa i la Fiscalia es pronunciaven a favor de la repetició del judici.

Al magnat se l'ha vist desmillorat a causa dels "seriosos problemes de salut" que té, segons ha indicat el seu advocat, i que van obligar-lo a ingressar en un hospital i a sotmetre's a algunes proves dissabte passat.

El jutge Curtis Farber ha avançat que la vista es farà "en algun moment" després del Dia del Treball, el 2 de setembre als Estats Units, i ha ordenat que Weinstein continuï en presó preventiva ja que també està condemnat a 16 anys per una altra violació, una pena dictada en un tribunal de Califòrnia

Les parts han quedat convocades el 29 de maig per abordar les proves del cas al Tribunal Suprem de Nova York, el mateix jutjat on es va celebrar el judici que va impulsar el moviment #MeToo

La fiscal Nicole Blumberg ha assegurat que creuen en aquest cas i que ho tornaran a "intentar" perquè tenen arguments "sòlids". Per la seva banda, l'advocat del magnat, Arthur Aidala, s'ha mostrat convençut de l'absolució del seu client.

"Estem molt segurs que si va a judici, les úniques paraules que escoltarem al final de la vista són: 'no culpable'."


El van condemnar a més de 20 anys

L'any 2020 Weinstein va ser condemnat a 23 anys de presó per violació i agressió sexual. En concret, el van declarar culpable de dos dels cinc delictes sexuals a què s'enfrontava: per la violació i l'agressió sexual a l'exactriu Jessica Mann el 2013, i per l'agressió sexual contra l'antiga assistent de producció Mimi Haleyi el 2006.

En canvi, el van absoldre dels altres tres càrrecs: violació en primer grau i dos delictes de comportament sexual depredador, uns delictes que obrien la porta a una condemna a cadena perpètua.

El productor de Hollywood, abans del judici, va intentar, sense èxit, arribar a un pacte per indemnitzar una trentena de dones que havien presentat demandes contra ell per delictes sexuals.

Weinstein va ser condemnat a 23 anys de presó per violació i agressió sexual el 2020 (EFE/EPA/Steven Hirsch)

Un defecte de forma tomba la sentència del 2020

El dijous 25 d'abril, però, el Tribunal d'Apel·lacions de Nova York va anul·lar aquesta condemna per un defecte de forma. La sala va considerar que el poderós productor no va tenir un judici just.

A banda de les dues denunciants, també es va admetre el testimoni de diverses dones que es van declarar víctimes del productor de cinema. Actes que no eren objecte de la investigació, però que tenien com a objectiu dels fiscals demostrar que Weinstein tenia un patró d'abusos.
 

L'origen del moviment Me Too

Les acusacions contra aquest famós productor de pel·lícules com "Shakespeare in love" o "Pulp fiction" van ser l'origen del moviment #MeToo. I és que Weinstein va ser una de les persones més influents de la indústria del cinema fins al 2017, quan, arran d'una informació del New York Times, van començar a aparèixer denúncies de dones contra ell.

Des de llavors, desenes de dones, incloses Angelina Jolie i Gwyneth Paltrow, han acusat Weinstein d'assetjament, agressió sexual o violació. Però el termini de prescripció ha finalitzat en molts d'aquests casos.

 

 

ARXIVAT A:
Estats Units Assetjament sexual
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut