Un atac israelià a la Franja de Gaza, aquest dilluns (Reuters/Hatem Khaled)

Hamas accepta una treva a Gaza i Israel la posa en qüestió mentre prepara l'atac a Rafah

Israel manté la intenció d'entrar a Rafah però accedeix a continuar negociant un alto el foc
Redacció Actualitzat
TEMA:
Gaza

Hamas ha anunciat aquest dilluns que accepta l'alto el foc de set mesos a Gaza proposat per Egipte i Qatar, una idea que no compta per ara amb el "sí" del gabinet de guerra israelià.

Aquest organisme, encapçalat pel primer ministre Benjamin Netanyahu, ha acordat aquest dilluns continuar "l'operació" a Rafah, al sud de Gaza, però ha accedit que una delegació es trobi amb els mediadors per continuar negociant un possible alto el foc.

"Tot i que la proposta de Hamas és lluny de complir els requisits d'Israel, Israel enviarà una delegació de mediadors per esgotar la possibilitat d'assolir un acord sota condicions acceptables", diu l'Oficina del Primer Ministre en un comunicat.

El missatge arriba després que el cap del buró polític de Hamas, Ismail Haniyeh, hagi confirmat als negociadors d'Egipte i Qatar que el grup islamista accepta una proposta d'alto el foc a Gaza, hores després de l'ordre israeliana d'evacuació de l'est de Rafah.

Haniyeh ha informat de la decisió per telèfon el primer ministre de Qatar i el cap de la intel·ligència d'Egipte.


Israel es prepara per entrar a Rafah

El nou pas arriba en el mateix moment en què Israel es prepara per entrar a Rafah, al sud de la Franja de Gaza.

De fet, ja hi hauria hagut bombardejos a la zona, malgrat que les tropes i els tancs no han creuat la tanca que separa Isreel del sud de Gaza.

L'exèrcit israelià ha llançat un avís d'evacuació que diu que afecta uns 100.000 habitants dels barris perifèrics de l'est de la ciutat, malgrat que la Mitja Lluna Roja eleva la xifra i creu que en aquests barris podria haver-hi unes 250.000 persones.

A la premsa, l'exèrcit israelià ha justificat l'ofensiva per "desmantellar Hamas i rescatar ostatges" en el que Benjamin Netanyahu considera l'últim gran reducte de Hamas a Gaza.

A les últimes hores Netanyahu ja havia advertit que no acceptarà la fi de la guerra fins que no consideri que ha derrotat Hamas.

Fins ara, només hi ha hagut una pausa d'una setmana en els combats, al novembre.

ARXIVAT A:
Israel Gaza Guerra a Gaza Hamas
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut