Blindatge total de la Diagonal davant el Palau de Congressos per la visita de Felip VI

Gran desplegament policial per la visita del rei. Tallada la B-23 d'entrada a Barcelona i es fan desviaments a Esplugues per motius de seguretat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Felip VI

Gran desplegament policial a l'accés al Palau de Congressos de Catalunya, al capdamunt de la Diagonal de Barcelona, on aquest dilluns a la tarda s'ha fet l'acte de lliurament dels Premis Princesa de Girona.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional ha custodiat conjuntament la zona, on també hi havia efectius de la Guàrdia Urbana i un ampli desplegament de tanques.

Centenars de persones amb banderes independentistes i republicanes ocupaven des de les 16.00 un tram de la calçada central de la Diagonal i també els carrils laterals. Protestestaven contra la presència del rei Felip VI a Catalunya en una convocatòria dels CDR, Arran, Pícnic per la República i l'ANC a la què s'han afegit partits i entitats independentistes.

La policia ha desplaçat els manifestants fins a l'alçada del carrer Doctor Marañon, a uns 200 metres del Palau de Congressos. Els Mossos han desallotjat tota la zona propera al Palau de Congressos i un fort cordó policial separava la zona:
 


Alguns convidats que intentaven passar per assistir a l'acte per un punt d'accés situat a l'alçada del carrer González Tablas, s'han trobat que les persones concentrades els hi han impedit el pas.
 


L'accés per la B-23 a Barcelona ha estat tallat abans de les tres de la tarda.

La Diagonal ha estat tallda en ambdós sentits de la marxa, la sortida 11 de la Ronda de Dalt a l'altura de Zona Universitària i la Gran Via de les Corts Catalanes:
 


La manifestació també ha afectat la circulació d'alguns autobusos. El metro ha funcionat amb normalitat i el servei del Tram ha estat aturat a la part alta de la Diagonal.

 


Centenars de persones s'han concentrat a la Diagonal per protestar contra la presència del rei. Els Mossos han desallotjat tota la zona propera al Palau de Congressos i un fort cordó policial separava la zona:
 

 

 

Un cordó de seguretat delimitava el perímetre de l'hotel Rey Juan Carlos i el Palau de Congressos, on aquest dilluns, a dos quarts d'una de la tarda, els reis han fet una primera aparició per fer-se una foto amb els guardonats.

 

 

Abans, al matí, s'hi ha fet la roda de premsa de presentació. Els estrictes controls de seguretat han obligat els mitjans acreditats a accedir al recinte amb una hora d'antelació.

 

 

Diumenge al vespre ja hi va haver les primeres protestes per la presència de la família reial a la capital de Catalunya: un miler de manifestants va tallar l'entrada a Barcelona per la Diagonal durant més de dues hores, i van fer una cassolada.

 

 

Aquesta dilluns a la tarda hi havia convocada una altra protesta, per part dels CDR, coincidint amb la cerimònia, que es s'ha fet per primera vegada a Barcelona i al novembre (i no a Girona el mes de juny) per commemorar el desè aniversari dels premis de la Fundació Princesa de Girona.

La visita reial, per tant, ha tingut lloc en plena campanya electoral i després de la sentència del judici del procés.

ARXIVAT A:
Mobilitat Felip VI
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut