Partits i entitats independentistes se sumen a les protestes contra la visita del rei
Felip VI presidirà el lliurament dels premis al Palau de Congressos (Font: EFE)
Barcelona

Partits i entitats independentistes se sumen a les protestes contra la visita del rei

ERC, JxCat, la CUP i Òmnium s'afegeixen a les convocatòries de protesta d'aquest dilluns convocades pels CDR, Arran, Pícnic per la República i ANC

RedaccióActualitzat

Entitats i partits independentistes reaccionen a la vista de Felip VI a Catalunya. Els CDR, Arran, Pícnic per la República i Assemblea Nacional Catalana (ANC) han convocat concentracions per a aquest dilluns a la tarda.

Altres organitzacions independentistes com Òmnium Cultural i partits polítics com ERC, JxCat i la CUP han manifestat que s'afegeixen a les protestes.

Mentrestant, el Palau de Congressos de Catalunya està blindat davant d'aquestes mobilitzacions contra el monarca. Felip VI és a Barcelona per presidir el lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona.

Els CDR i Arran han convocat la ciutadania a bloquejar la visita del rei amb el lema "Ni rei ni por". Pícnic per la República i ANC també han cridat la gent a protestar davant del Palau de Congressos amb el lema "Catalunya no té rei. Fem-l'hi saber."



Òmnium vol que es retirin els drets del rei a Catalunya

Per la seva part, Òmnium Cultural creu que és una provocació que el rei Felip VI hagi vingut a Barcelona, enmig del clima d'indignació que hi ha entre part de la societat per la sentència del Suprem.

Tot i no convocar la mobilització d'aquest dilluns, l'entitat defensa que les protestes sempre siguin no-violentes.

El vicepresident Marcel Mauri ha denunciat que Barcelona és una ciutat militaritzada per la visita del monarca i ha criticat que vingui en un clima de protestes:

"És Felip VI, el Borbó, qui amb la seva actitud negligent des del 3 d'octubre del 2017 agreuja aquest conflicte polític. La monarquia no escolta la majoria de Catalunya i avala la vulneració de drets socials, civils i polítics."

Òmnium vol que es retirin els privilegis que té Felip VI a Catalunya. Ha demanat a l'Ajuntament que no cedeixi més espais públics a la monarquia, com el Palauet Albéniz, perquè el rei no tingui espais de privilegi. Proposa fer una festa cultural el 24 de novembre al Palauet Albéniz.


ERC, Junts per Catalunya i la CUP se sumen a les protestes

Els partits independentistes també han decidit afegir-se a les protestes contra la presència del monarca a Catalunya.

Esquerra Republicana diu que entenen l'enorme indignació que ha provocat la visita a Catalunya del rei. En un acte a la presó Model, on han defensat l'amnistia per resoldre el conflicte polític, Gabriel Rufián ha assegurat que es tracta d'un acte electoral de Felip de Borbó.

"L'únic dubte és si és del PP, de Vox o de Ciutadans, o dels tres alhora. Si es vol presentar o si vol fer un acte de campanya estem encantats, però que es presenti a les eleccions."

Els republicans, igual que Junts per Catalunya, assistiran a les mobilitzacions d'aquest dilluns a la tarda.

La número dos de JxCat per Barcelona, Míriam Nogueras, ha confirmat que anirà davant del Palau de Congressos: "Serem als carrers, serem al costat de la gent. Jo hi seré a la tarda." De la mateixa formació també hi aniran el candidat al Senat per Barcelona Roger Español i les diputades al Parlament Aurora Madaula i Gemma Geis.

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NProcés catalàJudici procésFelip VI
Anar al contingut