Foto: EFE
Foto: EFE
Barcelona

Centenars de persones protesten amb una cassolada per la visita del rei a Barcelona

RedaccióActualitzat

A quarts de nou de la nit ha quedat tallada l'entrada a Barcelona per la Diagonal per una cassolada convocada pels CDR davant de l'hotel Juan Carlos I, davant l'arribada del rei Felip VI.

Centenars de persones s'han concentrat en aquesta zona d'accés a la ciutat i han cridat consignes com "Fora, fora, fora, la bandera espanyola", "Catalunya no té rei" i "Fora el Borbó".

 

Foro:EFE

 

 

 

 

Els estudiants acampats a la Gran Via des de fa quatre dies també s'han sumat a l'acció i han fet una columna de protesta des de la plaça de la Universitat. Portaven la pancarta "La lluita del jovent, el futur del nostre poble".

 

També hi havien alguns manifestants amb banderes espanyoles, molt pocs. No hi ha hagut incidents.

El monarca participarà demà en l'entrega dels Premis Princesa de Girona i ha arribat aquest diumenge al vespre.

Encara no s'ha confirmat on s'allotjarà el rei i la seva família. Algunes informacions parlaven del Palauet Albéniz, a Montjuïc, mentre que d'altres asseguraven que s'estaria a l'Hotel Rey Juan Carlos I, a tocar del Palau de Congressos de Catalunya, on es fa l'acte de la fundació, i on no haurien de sortir al carrer, ja que les dues instal·lacions estan connectades.

 

 

Als voltants del Palau de Congressos i de l'Hotel Rey Juan Carlos I, s'hi ha desplegat un amplíssim dispositiu de seguretat. Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Urbana han blindat els voltants de l'hotel i el Palau de Congressos amb tanques i el trànsit ha quedat tallat en tota la Diagonal. Un helicòpter policial ha sobrevolat la zona.

 

 

Aquesta tarda, també hi ha hagut mobilitzacions en altres vies com la Meridiana i la Gran Via a l'altura de la Plaça Universitat. Així mateix s'ha tallat la B-23 a Esplugues en direcció a Barcelona, fet que ha provocat cues des de Sant Feliu de Llobregat per entrar a la capital catalana.

 

Acaba la manifestació

 

Cap a les 22.00 els concentrats han començat a marxar i també ho han fet diverses furgonetes de la policia. Mitja hora més tard, la Diagonal s'ha obert al trànsit i s'han començat a suavitzar les retencions de trànsit que ha patit la ciutat durant les dues hores que ha durat l'acció.

 

La CUP, Arran, Sindicat d'Estudiants i SEPC han convocat aquest dilluns a les 16.00 al Palau de Congressos de Catalunya on tindran lloc els actes del X Aniversari Princesa de Girona i hi assitiran Els reis, la princesa d'Astúries i Girona i la infanta Sofia.

 

Protestes en les visites del rei

Les últimes visites del rei a Catalunya després del seu discurs del 3 d'octubre sempre han anat acompanyades de protestes. En les dues ocasions que el monarca ha vingut a Barcelona per la inauguració del Mobile World Congress, hi ha hagut concentracions de rebuig. El 2018 fins i tot van acabar amb càrregues i un detingut.


Premis fora de Girona

La Fundació Princesa de Girona ha traslladat la cerimònia d'entrega dels guardons a Barcelona després que l'Ajuntament de Girona va denegar el permís per fer la gala a l'Auditori de la ciutat, al·legant que s'hi feien obres.

La capital gironina ha declarat el rei d'Espanya persona no grata. Va ser després del polèmic discurs del monarca del 3 d'octubre. El 2018, els actes vinculats als guardons es van fer al Mas Marroch, l'espai per a esdeveniments dels germans Roca -que es van defensar de les crítiques rebudes- a Vilablareix, i a l'Hotel Camiral de Caldes de Malavella.

Aquest és el primer cop en deu anys que els premis es donen fora de la ciutat de Girona.

ARXIVAT A:
Judici procésFelip VI
Anar al contingut