Tot i que semblin de la primavera, a l'horta de Lleida han florit diversos arbres fruiters en plena tardor

Florir al novembre: les altes temperatures confonen els arbres fruiters de Lleida

Els pagesos de la plana de Lleida no havien vist mai una floració tan tardana i temen que faci perillar la collita de l'any vinent
TEMA:
Agricultura

No havia passat mai. A la plana de Lleida, arbres fruiters com pomeres o pereres estan florint a les portes de l'hivern com si fos la primavera.

Els pagesos no havien vist mai una floració tan tardana i temen que això faci perillar la collita de l'any vinent.

El president del sindicat agrari ASAJA, Pere Roqué, creu que el que està passant és un efecte de l'hivern tardà i les onades de calor d'aquest estiu:

"És veritat que la fruita es pot veure afectada si no comencem a tenir hivern, que és el que pertocaria. Penseu que estem esporgant i encara es nota la saba a les tisores".

Els pagesos de la plana de Lleida no havien vist mai els arbres rebrotar tan tard

Arbres que no han dormit

La raó cal buscar-la en les altes temperatures d'aquesta tardor. Els arbres necessiten tenir un temps cada any per hibernar i, aquest any, no només no ho estan fent, sinó que alguns tornen a florir, com explica el cap del programa de fructicultura de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Luis Asin:

"El que li passa a la planta és que està enganyada i es pensa que és primavera. Pensa que és el mes de març i comença la vegetació".

Els investigadors de l'IRTA apunten que una segona floració al setembre és més habitual, però a les portes de l'hivern és molt poc freqüent.

Així es pot veure en aquest vídeo del "Telenotícies comarques":

 

 

ARXIVAT A:
Agricultura Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut