Fiscalia i Mossos investiguen la retirada de la bandera espanyola de la Generalitat

Els fets van passar divendres durant la manifestació de protesta contra la decisió de la JEC de retirar l'escó a Quim Torra
Redacció Actualitzat
TEMA:
Quim Torra

La Fiscalia i els Mossos d'Esquadra investiguen la retirada de la bandera espanyola de la Generalitat divendres passat, després que la Junta Electoral va anunciar la destitució del president Torra com a diputat. Per ara, no hi ha cap identificat ni investigat per aquests fets, segons ha avançat El Periódico.
 

 

Membres de l'ANC van entrar al Palau de la Generalitat per col·locar de nou al balcó la pancarta sobre els presos que ha costat la inhabilitació a Torra. El mateix president havia entregat el cartell a la presidenta de l'ANC. Minuts després algú va despenjar la bandera espanyola.

Des de Presidència, asseguren que no van donar cap ordre de fer-ho. Quim Torra va explicar que algú havia entrat i havia retirat la bandera, i que s'estava investigant qui ho havia fet. 

La bandera va estar baixada al voltant d'un quarts d'hora, i l'acció se la va atribuir l'ANC, així com la de tornar a penjar la pancarta:

 

Petició també a Lleida

Aquest dimarts, Ciutadans va presentar un escrit a la Fiscalia de Lleida en què li demana que investigui si es va cometre algun delicte amb la retirada de la bandera espanyola de l'edifici de la Paeria també divendres passat.

La bandera no es va tornar a penjar fins l'endemà. El grup municipal considera "molt greu" que "tres encaputxats" entressin a l'Ajuntament i "campessin al seu aire", durant la concentració per rebutjar la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, acordada per la JEC.

També demana que investigui si es va fer amb la connivència de l'alcalde o altres càrrecs públics.

ARXIVAT A:
ANC Generalitat de Catalunya Quim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut