Els policies locals van demanar ajut als Mossos (ACN/Ajuntament de Matadapera)

Quatre mesos de presó per als 2 detinguts que van agredir els policies a Matadepera

Els dos detinguts a Pallejà per enfrontar-se a una patrulla dels Mossos han quedat en llibertat provisional després de declarar davant la jutge
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Als dos detinguts aquest cap de setmana a Matadepera se'ls ha fet un judici ràpid i han acceptat una condemna de 4 mesos de presó, segons ha explicat el seu advocat.

Els fets van passar dissabte abans de la mitjanit. Una trucada al 112 va alertar d'una festa multitudinària. En presentar-se al lloc, els assistents, una vintena, no van fer cas de la patrulla de la policia local i van agredir els dos agents, que van haver de ser atesos a un centre hospitalari.

Davant d'això, la policia local va demanar suport als Mossos d'Esquadra i va detenir dues persones, els organitzadors de la festa, per un presumpte delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat. També hi ha dos imputats més i 11 persones denunciades per incompliment de les mesures de prevenció.

L'alcalde de Matadepera, Nil López, ha explicat a "Els Matins" de TV3 que "aquest domicili ja havia estat advertit en anteriors caps de setmana per altres festes que hi havia hagut".

Pel que fa a dos dels quatre detinguts per increpar i agredir agents dels Mossos d'Esquadra a Pallejà, al Baix Llobregat, la jutge els ha deixat en llibertat provisional.

El jutjat de guàrdia ha rebut aquest dilluns al matí les dues persones, per a qui ha acordat l'obligació de comparèixer setmanalment.

La causa està oberta pels delictes d'atemptat a agents de l'autoritat, resistència, lesions, danys i desordres públics, ja que van llançar objectes contra les patrulles dels Mossos desplaçades per de fer de reforç a la policia local.

Moment en què van passar els aldarulls dissabte a Pallejà

Els fets van passar dissabte cap a les nou del vespre, quan una patrulla de la policia local va anar al carrer Joan Maragall per avís que els alertava que hi havia contenidors en flames.

En arribar al lloc, els agents van comprovar que hi havia una cinquantena de joves reunits, alguns d'ells consumint alcohol. Els concentrats van increpar als agents, fet pel qual van demanar suport als Mossos.

El cos va desplaçar-hi unitats de seguretat ciutadana i dels antiavalots. Els primers policies que hi van arribar van rebre llançament d'objectes contundents.

Per aquest motiu, els antiavalots van dispersar els joves, i es van aixecar una desena d'actes administratives per incomplir les mesures de seguretat anti-Covid. Els altres dos detinguts són menors d'edat, que l'endemà, acompanyats pels seus pares, es van entregar a comissaria.

Multes en el primer estat d'alarma

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que només s'han cobrat el 5% de totes les multes interposades durant el primer estat d'alarma. De les 170.000 que es van posar només se n'han cobrat 8.000. El Departament subratlla, però, que ja hi ha 90.000 expedients més oberts i que la resta ho faran aviat.

Sàmper admet que s'està anant a poc a poc però assegura que les sancions no prescriuran i arribaran als infractors, encara que sigui més tard del previst.

Casos que es detectaven durant la primera onada i que ho continuen fent ara. Les infraccions més freqüents són saltar-se el toc de queda o fer trobades de més persones de les autoritzades.

Durant el cap de setmana, a més dels incidents a Pallejà i Matadepera, es va detectar una festa il·legal amb una quarantena de persones en una nau de lloguer per a esdeveniments de Mataró, així com una festa en una masia de Sant Feliu de Guíxols amb unes 30 persones.

Interior també ha explicat que diumenge al matí a Barcelona es va intervenir en un partit de futbol amb 22 persones i l'equip d'àrbitres, així com en diverses festes amb un total de més de 100 persones. En tots els casos es va identificar tots els participants.

Control dels Mossos d'Esquadra (ACN)

Respecte a la possibilitat de flexibilitzar les restriccions de mobilitat en municipis petits de comarques de muntanya, com ja han reclamat alguns agents econòmics, Sàmper ha recordat que aquest dilluns ha entrat en vigor la pròrroga del confinament municipal però ha avançat que són conscients de la reclamació i que, per tant, està "sobre la taula".

El conseller ha explicat que dimarts es reunirà el Procicat per començar a debatre sobre la setmana vinent i ha insistit que aquesta possibilitat es tractarà.  

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19 Confinament
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut