Els VTC treuen els cotxes de la Diagonal

El portaveu dels conductors de VTC anuncia que estudiaran les pròximes accions de protesta quan coneguin el contingut del decret
Redacció Actualitzat
TEMA:
VTC

Els conductors de VTC de Barcelona ja han retirat els cotxes aparcats a la Diagonal després d'haver-los tingut 10 dies estacionats, ocupant quatre carrils, com a mesura de protesta contra el decret que regula com han de funcionar els se serveis a partir d'ara.

Ho havia anunciat, a l'exterior del Palau de la Generalitat, Carlos Segarra, portaveu dels conductors de VTC, que ha volgut agrair el "suport" i la "comprensió" dels ciutadans de Barcelona.

"Traurem els cotxes de la Diagonal no sense, abans, agrair a tots els ciutadans de Barcelona la seva comprensió i el seu suport. Ells són els vertaders usuaris, els que tenen dret a elegir. Suposo que aquesta nit la Diagonal ja estarà buida."

 

Carlos Segarra, portaveu dels conductors de VTC de Barcelona (TV3)

 

Segarra ha dit que aquesta és la "primera mesura" que adopten, i que ho fan perquè "és la mesura justa perquè els usuaris puguin circular lliurament i per no molestar més la ciutadania".

 

Un cotxe VTC abandona la concentració de la Diagonal (TV3)

 

A partir d'aquí, ha explicat, quan coneguin el text del decret que s'ha d'aprovar, decidiran "assembleàriament, amb tots els treballadors" les pròximes accions.

"Com a treballadors no podem fer res més. Hem de reunir-nos, analitzar el decret i veure quines accions legals podem emprendre."


Abans d'atendre els mitjans informatius, Segarra ha participat en una reunió a la Generalitat, de dues hores i mitja, en la qual el govern li ha confirmat que el decret inclourà la precontractació d'almenys 15 minuts.


"19 querelles criminals"

També ha fet declaracions a l'exterior de la Generalitat la patronal del sector, que ha anunciat la interposició de 19 querelles, per prevaricació.

Josep Maria Goñi, portaveu de la patronal Unauto-VTC Catalunya (TV3)

 

El portaveu d'Unauto-VTC Catalunya, Josep Maria Goñi, ho ha justificat perquè considera que el govern aprovarà mesures il·legals, tot i saber que ho són.

"Tenim pensat interposar 19 querelles criminals per prevaricació. En aquests moments s'estan preparant. No pot ser que es facin actuacions d'aquesta mena. Si vostè no val per governar ni per aguantar la pressió, dimiteixi. Però no aprovi coses que no tenen cap tipus de validesa i que són il·legals."

 

Tres conductors de VTC protesten contra el decret que el govern ha pactat amb el taxi (TV3)

 

Conductors de VTC i responsables d'empreses del sector s'han concentrat aquest dilluns al matí a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Protestaven davant del Palau de la Generalitat contra el decret que ha aprovat el govern, que estableix la contractació de VTC amb 15 minuts d'antelació.

Consideren que aquesta mesura del govern pactada amb el sector del taxi -ampliable pels municipis fins a una hora- els condemna al tancament.

A més de fer sentir la seva protesta, els conductors VTC han lliurat al govern més de 10.000 firmes de suport que han recollit, en paper, entre els ciutadans. A més, n'haurien recollit fins a 150.000 online.

 

Els conductors VTC han lliurat al govern més de 10.000 firmes de suport (TV3)

 

Josep Maria Goñi, president d'Unauto, patronal dels vehicles de lloguer amb conductor que aplega empreses com Uber o Cabify, ha explicat que tenen "pràcticament acabada" la querella contra el decret, però estan pendents de "saber fins a on arriben els actes que nosaltres entenem que són il·legals."

Aquest dilluns, representants dels VTC s'han reunit amb el conseller de Territori, Damià Calvet, per conèixer el contingut del decret que el govern ha aprovat aquest dimarts.

ARXIVAT A:
VTC Taxis Mobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut