Els conductors de VTC mantenen la protesta i aquest dimarts aniran a la plaça Sant Jaume
VTCs concentrats a la Diagonal la setmana passada (ACN)
Barcelona

"Continuem en la lluita", conductors de VTC porten la protesta a la plaça Sant Jaume

El govern de la Generalitat preveu aprovar aquest matí el decret per regular els vehicles amb llicència VTC

Actualitzat

Els conductors de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) han decidit aquest dilluns a la tarda mantenir la protesta i concentrar-se aquest dimarts a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Tres empreses del sector han anunciat que comencen els tràmits per presentar expedients de regulació d'ocupació, entre les quals la principal a Catalunya, Vector Ronda, amb prop d'un miler de treballadors.

Vint contractes ja van vèncer la setmana passada i no es van renovar. Aquesta setmana passa el mateix amb 70 més que tampoc no es renovaran.

Els conductors han viscut aquest dilluns una nova jornada de mobilització. Al matí han anat fins a la seu del Departament de Territori.

Tres representants dels treballadors s'han reunit amb el conseller Damià Calvet, que els ha explicat el contingut del decret llei, que estableix un període de 15 minuts de precontractació ampliables fins a una hora per part dels ajuntaments.

En un primer moment els treballadors han qualificat de "positiva" la reunió amb Territori, tot i que es manté el decret.

Al vespre, però, treballadors i empresa s'han reunit i han decidit mantenir les protestes: els 900 vehicles estacionats a la Diagonal des de fa una setmana ocupant quatre carrils es mantenen.

Aquest dimarts, a més, porten la protesta a la plaça de Sant Jaume per lliurar al govern 150.000 firmes online i 8.000 en paper que han recollit fins ara en suport als VTC.

Els treballadors diuen que continuen rebutjant el decret llei perquè suposarà que es quedin sense feina.

María José Delgado és una de les portaveus dels treballadors dels VTC:

"Significa el nostre enterrament laboral i ens fa sentir treballadors de segona. És un decret que està escrit pel col·lectiu del taxi i nosaltres no som el taxi. Continuem en la lluita. No entenem l'error de la conselleria de no tenir-nos en compte."

Aquest dimarts el govern de la Generalitat té previst aprovar el decret que obligarà a precontractar els serveis d'un VTC amb almenys 15 minuts d'antelació, ampliables fins a una hora, per això els conductors es mobilitzaran per defensar els seus llocs de treball.

 

 

 

ARXIVAT A:
VTCMobilitatTaxis
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut