Els serveis mínims als CAP per la vaga de metges de cinc dies

Redacció Actualitzat
TEMA:
Salut

La vaga de metges d'atenció primària que ha començat està convocada fins divendres pel sindicat Metges de Catalunya. Reclamen millores assistencials i laborals. Hi estan cridats els 5.700 metges que treballen als CAP de l'Institut Català de la Salut: metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs.I també uns 10.000 facultatius de la concertada.

Denuncien una situació molt crítica d'excés de feina i condicions laborals precàries que repercuteix en la qualitat i la seguretat assistencials. Entre altres coses, reclamen limitar les visites diàries a 28. I que per fer aquestes visites tinguin un temps mínim de 12 minuts.

També demanen recuperar els 920 professionals perduts amb les retallades, la recuperació del poder adquisitiu perdut -que xifren en prop d'un 30%- i l'increment del pressupost sanitari destinat al nivell bàsic assistencial.

Els serveis mínims

En aquests cinc dies de vaga, les urgències i les unitats especials funcionen al 100%. Per als altres serveis, hi ha serveis mínims del 25% els dos primers dies i del 33% la resta.

URGÈNCIES: Funcionen amb normalitat.

UNITATS ESPECIALS (cures intensives, hemodiàlisi, quimioteràpia, radioteràpia...): Funcionen amb normalitat.

ACTIVITAT QUIRÚRGICA: S'atén la que sigui inajornable.

 

 

ASSISTÈNCIA PRIMÀRIA I EXTRAHOSPITALÀRIA:

Les urgències funcionen amb normalitat.

Els altres serveis: 1/4 de la plantilla (les dues primers jornades de vaga) i 1/3 de la plantilla (la resta de jornades de vaga).

 

 

TRANSPORT SANITARI: Garantit per a urgències, oncologia, diàlisi, oxigenoteràpia i proves urgents.

RESTA DE SERVEIS: Com una jornada festiva.

 

 

El Departament de Salut recomana als ciutadans que, en cas de tenir una visita concertada, es truqui el mateix dia de la visita o es vagi personalment al centre per confirmar si es podrà fer.

Les visites que no es puguin fer, es programaran de nou. Es poden tornar a concertar a través del telèfon, per internet o presencialment.

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut