Els nou dirigents independentistes que estan en presó preventiva

Els missatges d'agraïment i determinació dels presos abans del trasllat a Madrid

Els líders independentistes pengen missatges a Twitter abans afrontar el judici a Madrid
Actualitzat
TEMA:
Judici procés

Els presos independentistes han deixat aquest divendres a primera hora les presons catalanes on han passat els últims mesos per afrontar un judici a Madrid que s'espera llarg.

En les hores prèvies a aquest trasllat han penjat a Twitter missatges d'agraïment per les mostres de suport, però també d'ànim, i amb la determinació que el judici és per a ells una oportunitat de defensar-se.

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha volgut agrair les mostres de suport i s'ha mostrat "determinada a desmuntar cadascuna de les mentides" durant el judici.

 

 

L'exlíder de l'ANC Jordi Sànchez demana que els independentistes "es bolquin a exigir l'absolució i denunciar aquest judici" de la mateixa manera que "ens vam bolcar a preparar l'1 d'octubre".

 

 

L'exconseller d'Exteriors Raül Romeva destaca que van cap a Madrid a defensar-se i a "reivindicar la democràcia i el pacifisme". "Que no ens esperin derrotats!", conclou.

 

 

L'exconseller d'Interior Joaquim Forn dona les gràcies a companys i funcionaris de Lledoners i destaca que estan "determinats en la defensa de la llibertat, la democràcia i la justícia.

 

 

Josep Rull, exconseller de Territori, que ha fet el tuit quan ja havien sortit, es dirigeix a la gent que els ha esperat per veure'ls per assegurar-los que "us hem sentit i ens hem emocionat":

 

 

En la mateixa línia, Jordi Turull, exconseller de Presidència, assegura que defensaran "els drets i llibertats fonamentals".

 

 

L'exconsellera de Treball Dolors Bassa es mostra "ferma i segura" en el seu missatge de comiat.

 

 

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, agafant-se al lema de l'entitat que presideix, assegura que després de 472 de presó no renuncia a res i que l'objectiu del judici és "acusar l'Estat de vulnerar drets civils i polítics" i "defensar el nostre legítim dret a l'autodeterminació i la desobediència civil".

El tuit inclou un vídeo d'Òmnium en què es recorden declaracions de tots ells:

 

 

Els nou presos independentistes han rebut mostres de suport popular des de les esplanades d'entrada dels tres centres on han estats empresonats. També hi ha hagut algunes protestes, com un intent de boicot a Lledoners, on s'ha llançat d'oli a les carreteres d'accés a la presó, i a Mas d'Enric, on desenes de persones s'han assegut al mig de la calçada i els Mossos les han desallotjat.

Segons hem pogut saber, el Suprem marcarà l'inici del judici sobre pel dia 12:

 

Interactiu relacionat: Les claus del judici del procés

 

ARXIVAT A:
Dolors Bassa Carme Forcadell Raül Romeva Jordi Turull Joaquim Forn Judici procés Procés català Govern empresonat Jordi Cuixart
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut