La tomba de Francisco Franco al Valle de los Caídos (ACN)

El prior del Valle de los Caídos no autoritza l'accés per exhumar Franco

Ho diu en una carta al govern espanyol en funcions en què reclama que abans el Suprem ha de respondre el seu recurs
Actualitzat
TEMA:
Francisco Franco

El prior de l'abadia de la Santa Creu del Valle de los Caídos, Santiago Cantera, ha enviat una carta al govern espanyol en funcions advertint que no autoritza l'entrada a l'abadia per exhumar les restes de Franco fins que el Suprem no respongui al seu recurs.

"Lamentant la virulència amb què s'ha plantejat un problema que podia (i pot) resoldre's amb diàleg, comprensió i prudència per part de tots els afectats, en defensa dels mateixos principis moral i religiosos que van moure la nostra anterior negativa i en defensa de la inviolabilitat dels llocs de culte i 'res sacra' catòliques, li comunico que aquesta abadia no autoritza l'accés a la basílica."

Amb aquestes paraules ha respost la carta que li va enviar la vicepresidenta del govern en funcions, Carmen Calvo, en què li donava un termini de cinc dies per comunicar la seva posició respecte a l'exhumació.

El prior argumenta que "no hi ha consentiment de la família" i que "es mantenen els principis religiosos i morals afectats."

Carta del prior del Valle d... by Moderador Noticies Web on Scribd


Per contra, la congregació benedictina de Solesmes, a França, a la qual pertany el Valle de los Caídos, com ha dit el Vaticà, "no aniran contra la llei" en el cas de l'exhumació, tot i que demana al govern espanyol que esperi que es resolguin tots els recursos abans de fer-ho.

Segons ha dit el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, l'exhumació de Franco podria ser una qüestió de dies.

L'alt tribunal ja va avalar la decisió del govern d'exhumar les restes i aquest dimecres ha aclarit a la família de Franco que la sentència és clara, malgrat que dijous acabarà de resoldre tres recursos pendents, entre els quals hi ha els de la comunitat benedictina.

El govern en funcions està esperant aquest dijous el tancament de tots els serrells per acabar d'autoritzar l'exhumació en un Consell de Ministres.

La vicepresidenta Carmen Calvo va dir a finals de setembre que el govern volia exhumar Franco "abans de la campanya electoral".

La setmana passada es van saber els detalls de la sentència del Tribunal Suprem que avala el trasllat de les restes del dictador al cementiri d'El Pardo-Mingorrubio. Segons aquesta sentència, les obres per treure'l del Valle de los Caídos no necessiten llicència municipal, ja que ha estat acordat pel Consell de Ministres.

ARXIVAT A:
Francisco Franco
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut