El Primavera Sound busca una tercera seu al sud d'Europa que se sumi a Barcelona i a Porto

Després d'aparcar Madrid, la cita musical més massiva de la temporada barcelonina vol guanyar múscul per continuar sent atractiva als grans grups internacionals
Actualitzat
TEMA:
Primavera Sound

El festival Primavera Sound està a punt de tancar una tercera cita europea fora d'Espanya. Després d'aparcar l'edició de Madrid i de continuar apostant per les de Barcelona i Porto --a més d'altres en diversos països de Llatinoamèrica--, la nova seu serà amb tota probabilitat en un altre país mediterrani.

Així ho ha explicat el seu codirector, Albert Guijarro, en una entrevista a Catalunya Ràdio, on també ha donat detalls de la cita d'aquest any.
 

Multiplicar per competir

Després que l'edició del festival celebrada al municipi madrileny d'Arganda del Rey no funcionés, el Primavera Sound busca una nova seu europea que permeti atreure les bandes internacionals amb tres concerts propers en el temps.

El Primavera Sound va néixer l'any 2001 a Barcelona (Christian Bertrand)
 

L'objectiu és resultar com més interessants millor en un moment en què les dates del festival barceloní coincideixen amb el final de la temporada als Estats Units i les bandes encara no han desembarcat al Vell Continent.

"Tenir una tercera ciutat europea ens permetrà defensar-nos davant dels festivals clònics de les multinacionals, que poden oferir 40 festivals per tot Europa."

En aquest sentit, Guijarro apunta a països com França o Itàlia com a possibles nous destins del certamen, ja que reunir tots els seus concerts "del centre d'Europa cap avall" els ajudaria a facilitar la logística dels artistes més globals.
 

Barcelona es consolida

Tot i l'ampliació a aquesta nova seu europea, el Primavera fa de Barcelona la seva marca, mantenint així la vinculació amb la ciutat. De fet, acaba d'estrenar una nova ubicació de les seves oficines a tocar del recinte del Fòrum, epicentre de la seva cita anual amb la capital catalana.

Un dels veïns es tapa les orelles com a protesta pel soroll provocat pel festival (ACN/Laura Fíguls)

Als organitzadors els preocupa que s'hagin reactivat les queixes veïnals pel soroll i les molèsties que es poden ocasionar, però insisteixen que sempre compleixen amb els requeriments de l'Ajuntament i les obligacions de la normativa.

"Hem complert tots els anys, estem dins dels límits que marca la llei. Tenim microfonada tota la zona i una central on veiem l'emissió dels altaveus per comprovar que el volum estigui limitat. Si se supera, és en casos molt puntuals."

Pel que fa a la comoditat del públic, Guijarro assegura que ja han aconseguit la distribució òptima del recinte i revela que ara controlen la mobilitat dels fans amb drons per millorar-la en viu i també de cara al futur, determinant "quins espais queden buits i redirigint el públic en aquella direcció".

Davant de les protestes dels assistents per les possibles coincidències d'artistes importants en un mateix moment, el codirector del Primavera reconeix que "amb 14 escenaris, de solapaments sempre n'hi haurà" i admet que, de fet, sovint han de "jugar" amb dues opcions rellevants actuant alhora perquè "el públic es divideixi i hi hagi moviment".
 

Impacte en l'escena musical

Malgrat la desaparició de 110 sales de concerts en els darrers 10 anys a l'Àrea Metropolitana, Guijarro assegura que els grans festivals de la capital catalana no en són els responsables i assegura que, ben al contrari, en potencien l'activitat i es retroalimenten els uns als altres.

Els responsables asseguren que els grans festivals i les sales de concerts es retroalimenten (Europa Press)

Guijarro, que també és director de la Sala Apolo, assenyala que, de fet, al sector li manquen espais per cobrir tanta demanda:

"Estem en els millors anys, hem anat de pujada i fan falta sales de concerts. Estem a tope."

Pel que fa al cartell del Primavera d'aquest any, Lana del Rey és l'artista que ha aixecat més expectativa i, de fet, les entrades per a la jornada de divendres --que és quan ella actua-- són les que s'han venut més ràpidament i ja estan totes esgotades. En relació amb les descobertes, Guijarro ha posat el radar en artistes de Corea, com Balming Tiger i el Japó, com Atarashii Gakko.

El Primavera Sound se celebrarà del 29 de maig al 2 de juny al Parc del Fòrum.

 

ARXIVAT A:
Música Primavera Sound
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut