El PP expedienta un regidor després de fer-se públic un vídeo en què canta el "Cara al sol"

Unides Podem ha denunciat els fets davant la subdelegació del govern a Guadalajara i demana la dimissió de Jaime Celada, regidor de Cabanillas del Campo
Redacció Actualitzat
TEMA:
PP

La difusió en xarxes socials d'un vídeo de la nit de Cap d'Any en què es pot veure un regidor del PP a l'Ajuntament de Cabanillas del Campo, a Guadalajara, i excalcalde del municipi Jaime Celada cantant el "Cara al sol", i que va ser enregistrat en un restaurant de Guadalajara, ha generat polèmica.

Al vídeo es pot veure que al restaurant hi va sonar el "Cara al sol" --l'himne de la Falange-- pels altaveus del local, i diversos clients que hi havia es van posar drets i van cantar la cançó amb el braç dret alçat, un gest que es considera una salutació feixista


Després que aquestes imatges s'hagin viralitzat a les xarxes, el PP de Castella-la Manxa ha obert un expedient a Celada. El president del partit a la comunitat autònoma, Paco Núñez, opina que és "una actitud poc exemplar", que no comparteix.

"Iniciarem un expedient informatiu per analitzar què ha passat a Guadalajara amb l'afiliat Jaime Celada. Ja està en mans del comitè de garanties", ha afirmat Núñez.

Jaime Celada va ser alcalde entre 2011 i 2015 de Cabanillas del Campo, una localitat de Guadalajara de 10.500 habitants.

Denúncia d'Unides Podem

Per la seva banda, Unides Podem ha denunciat els fets davant la subdelegació del govern a Guadalajara, en considerar que no s'està complint la llei de memòria democràtica i ha demanat sancions econòmiques tant per al local en què va sonar el "Cara al sol" com per als qui van entonar la cançó, entre ells Celada, a qui demanen que dimiteixi com a regidor.

 

ARXIVAT A:
Extrema dreta PP Feixisme
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut